Αυστηρά γυναικεία υπόθεση το νέο γυμναστήριο στο Ληξούρι (εικόνες)

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 27 Ιουλίου 2014 11:33

Αυστηρά γυναικεία υπόθεση το νέο γυμναστήριο στο Ληξούρι (εικόνες)

Το νέο γυμναστήριο που άνοιξε στο Ληξούρι εχει την ιδιαιτερότητα να απευθύνεται ΜΟΝΟ σε γυναίκες κάθε ηλικίας, ενώ η είσοδος απαγορεύεται δια ροπάλου για τους άντρες.  

Στο γυμναστήριο της γυναίκας οι αθλούμενες κάνουν κυρίως explosion training. Είναι ένας εναλλακτικός τρόπος γυμναστικής, πέρα από κάθε τι συνηθισμένο. Ξεχνάμε λοιπόν τα 4 σετ των 10 και ότι άλλο ξέραμε μέχρι σήμερα. Παρόλο που υπάρχουν κάποια από τα κλασικά μηχανήματα γυμναστικής στον χώρο, για όποιον θέλει οπωσδήποτε κάτι τέτοιο, στην διάρκεια της προπόνησης δεν τα χρησιμοποιούν.

Το γυμναστήριο εγγυάται πως από την πρώτη εβδομάδα θα υπάρξουν εμφανή αποτελέσματα, ανεξαρτήτως ηλικίας και αρχικού βάρους, σύσφιξη και μείωση πόντων. Όσο αρχάριος και να είναι κάποιος εύκολά μπορεί μέσα σε λίγες μέρες να φτάσει να κάνει και χίλιους κοιλιακούς. Το explosion training σε συνδυασμό με γιόγκα είναι μια προπόνηση που ιατρικά αποδεδειγμένα μειώνει την κόπωση κατά 65% και προσφέρει ευεξία. Το γιόγκα είναι για αποθεραπεία, επιμήκυνση των μυών και για να διώχνει το στρες.

Ο κύριος Ζήσος, ιδιοκτήτης και βασικός προπονητής του γυμναστηρίου δουλεύει τριάντα δύο χρόνια με γυναίκες, τα τελευταία δέκα στον Καναδά και στην Ευρώπη, αλλά όνειρό του ήταν να έρθει στον τόπο του για να αναδείξει την δουλειά του, το explosion training είναι δικό του δημιούργημα. Είναι παλαιστής του Πανελληνίου από το 1970. Το 1984 ήταν από τους πρώτους που γράφτηκαν στον «Ηρακλή Γαλατσίου» με δάσκαλο του τον Θανάση Καλιτέρη ενώ το 1995 στον «Μέγα Αλέξανδρο» για kick boxing με τον Γιάννη Αηδινιώτη επαγγελματία πυγμάχο. Διατηρεί γυμναστήρια από το 1981. Στην Αθήνα το 1982 άνοιξε το ένα από τα δύο πρώτα γυμναστήρια που απευθύνονταν και σε γυναίκες και έκαναν αεροβική γυμναστική, αφού μέχρι τότε υπήρχαν μόνο χώροι προπόνησης για παλαιστές οι άλλους αθλητές. Το πρώτο γυμναστήριό του μόνο για γυναίκες ήταν στην Βιέννη το 2012-2013 όπου έκανε και το αρχαίο ελληνικό άθλημα Παγκράτιο.

Μιλώντας στο inkefalonia ο κύριος Ζήσος είπε: Με τα χρόνια εμπειρίας μου, έχω ανακαλύψει ότι οι δυνάμεις που έχουν οι γυναίκες μέσα τους, είναι πολύ μεγαλύτερες από αυτές των ανδρών. Πολλές φορές η προπόνηση γίνετε αρκετά σκληρή, φτάνουν στα όριά τους χωρίς όμως να το καταλάβουν και ενώ έρχονται για μία ώρα, μένουν για δύο και τρείς. Τα κορίτσια δεν βαριούνται και δεν χάνουν προπόνηση γιατί κάθε μέρα κάνουμε διαφορετικό πρόγραμμα, διατηρώντας έτσι το ενδιαφέρον τους και την θετική ενέργειά τους στα ύψη, ενώ ποτέ καμία από της κοπέλες δεν είναι μόνη της, πάντα υπάρχει δίπλα της προπονητής. Δεν επαναπαυόμαστε ποτέ και ακόμα και τώρα ετοιμάζουμε κάτι πολύ πρωτότυπο ακόμα και για εναλλακτική γυμναστική που θα ξεκινήσει μέσα στο φθινόπωρο.

Μάκης Μοσχόπουλος - Μαρία Μουρελάτου