Ζάκυνθος : Διαμαρτυρία της Greenpeace στην παραλία Ναυάγιο

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 09 Ιουλίου 2014 08:55

Ζάκυνθος : Διαμαρτυρία της Greenpeace στην παραλία Ναυάγιο

Ακτιβιστές της Greenpeace άνοιξαν πανό διαμαρτυρίας που γράφει «πετρέλαιο και τουρισμός δεν πάνε μαζί!» στην παραλία της Ναυάγιο της Ζακύνθου

Οι ακτιβιστές άνοιξαν το πανό με το μήνυμα «Πετρέλαιο και τουρισμός δεν πάνε μαζί!» λίγες μέρες πριν φτάσει στο Ιόνιο το πλοίο-σύμβολο της Greenpeace, Rainbow Warrior ΙΙΙ, στο πλαίσιο της εκστρατείας ενάντια στην εξόρυξη υδρογονανθράκων που σύμφωνα με την οργάνωση εγκυμονεί μεγάλους κινδύνους για την τοπική κοινωνία, το περιβάλλον, τον τουρισμό και το κλίμα του πλανήτη.

Το πλοίο θα βρεθεί στην Κεφαλονιά, στις 10 Ιουλίου, την ίδια μέρα που συμπληρώνονται 29 χρόνια από τη βύθιση του πρώτου Rainbow Warrior στην προσπάθειά του να προστατεύσει τον πλανήτη από την απειλή των πυρηνικών.

Το Rainbow Warrior III θα αποτελέσει σημείο συνάντησης και έκφρασης όλων των τοπικών κοινωνικών φορέων που συνδέονται με τη θάλασσα, το φυσικό περιβάλλον και τον τουρισμό, των αρμόδιων πολιτικών φορέων και φυσικά των πολιτών. Στόχος είναι να σταλεί ένα σαφές μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση, ότι εθνικό συμφέρον είναι η προστασία και ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος, καθώς και η προώθηση ενεργειακών επιλογών που μειώνουν την εξάρτηση της χώρας από το πετρέλαιο αντί να την παρατείνουν.

Το Rainbow Warrior θα δέσει στο λιμάνι του Αργοστολίου στην Κεφαλονιά στις 10 Ιουλίου για δύο μέρες και θα είναι ανοιχτό για το κοινό στις 11 Ιουλίου.

thetoc


Ετικέτες: