Σύλλογος Γονέων Λυκείου Κεραμειών: 33% μεταξεταστέοι στην Α' Λυκείου στο Λύκειο Κεραμειών

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 04 Ιουλίου 2014 10:07

Σύλλογος Γονέων Λυκείου Κεραμειών: 33% μεταξεταστέοι στην Α' Λυκείου στο Λύκειο Κεραμειών

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝΛΥΚΕΙΟΥ ΚΕΡΑΜΕΙΩΝ 33% μεταξεταστέοι στην Α' Λυκείου Αυτό είναι το πρώτο «χειροπιαστό» αποτέλεσμα της «αναβάθμισης» που επαγγέλονται μέσω αυτού του μέτρου. Εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ δαπανήθηκαν – την ώρα που το εισόδημα των εργαζομένων πλήττεται βάναυσα- για να «πετάξουν» στον καιάδα της αμορφωσιάς χιλιάδες παιδιά. Είναι γεγονός ότι τα θέματα που υπάρχουν στην τράπεζα χαρακτηρίζονται από υψηλό βαθμό δυσκολίας, σε σχέση με αυτά στα οποία εξετάζονταν τα παιδιά τις προηγούμενες χρονιές και σε σχέση με ότι δίνει δυνατότητα το σχολείο (ωρολόγιο πρόγραμμα, καθηγητές) να διδαχτούν. Δεν πρέπει να ξεχνάμε επιπλέον πως οι ελλείψεις καθηγητών οδηγούν στο να διδάσκονται πολλά μαθήματα πολύ μικρότερο διάστημα από ότι προβλέπεται.

Τα αποτελέσματα του μέτρου έχουν πολλές παραμέτρους:

 Αύξηση των φροντιστηρίων από πολύ μικρότερη ηλικία, δυσβάσταχτο κόστος για τους γονείς.
 Διάλυση της εφηβικής ηλικίας αφού από 15 χρονών μπαίνουν στο φοβερό άγχος των πανελλαδικών εξετάσεων
 Καταρράκωση της ψυχολογίας των παιδιών. Θέλουν να φορτώσουν σε αυτά την ευθύνη, να πιστέψουν ότι δεν αξίζουν τίποτα, ότι τα ίδια και οι γονείς τους ευθύνονται για την αποτυχία.
 Χάνεται ο παιδαγωγικός ρόλος του εκπαιδευτικού, γίνεται ουσιαστικά «δάσκαλος» για εξετάσεις.
 Καταργήσεις σχολείων, απολύσεις εκπαιδευτικών, αφού η απόδοση των μαθητών θα συνδεθεί μέσω της αξιολόγησης με τα παραπάνω, χωρίς να παίρνετε υπόψη η υποχρηματοδότηση, οι ελλείψεις, οι δυσκολίες που υπάρχουν από σχολείο σε σχολείο, από περιοχή σε περιοχή.

Το άνοιγμα της τράπεζας πολύ λίγες μέρες πριν τις εξετάσεις καθώς και η επιμονή επίσης του υπουργείου να εφαρμοστεί το σύστημα πάση θυσία (φάνηκε καθαρά ακόμα και στο αίτημα λόγω του σεισμού – το υπουργείο συζητούσε τα πάντα για την Τρίτη λυκείου, ήταν ανένδοτο όμως για την πρώτη) αναδεικνύει ότι είναι αποφασισμένοι να εφαρμόσουν το «νέο σχολείο», να οδηγήσουν τα παιδιά στη μαθητεία και την απλήρωτη δουλειά πάση θυσία.

Ζητάμε να αποσυρθεί η τράπεζα θεμάτων. Οι προαγωγικές εξετάσεις στο Λύκειο δεν μπορεί παρά να είναι στην αποκλειστική ευθύνη της σχολικής μονάδας και των εκπαιδευτικών.

Καλούμε όλους τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς, τους εργαζόμενους να κάνουν δική τους υπόθεση τη διεκδίκηση ενός σχολείου που θα μορφώνει και θα φτιάχνει ανθρώπους με κρίση και αξιοπρέπεια.

Η Πρόεδρος                   Η Γραμματέας
Θεοδοσία Λαδά             Αγγελική Τσώλου


Ετικέτες:


ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250