Πάρε κόσμε! Οι φτηνές πατάτες έφτασαν Κεφαλονιά (pics)

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 12 Μαΐου 2012 11:11

Πάρε κόσμε! Οι φτηνές πατάτες έφτασαν Κεφαλονιά (pics)

  Το κίνημα της πατάτας έφτασε Κεφαλονιά. Από το πρωί του Σαββάτου 12 Μαΐου 25 τόνοι πατάτας έχουν αρχίσει να μοιράζονται στους Κεφαλλονίτες που είχαν σπεύσει εδώ και μέρες να κάνουν τις παραγγελίες τους. Ρεπορτάζ – Φωτογραφίες: Γιώργος Χαλαβαζής

Ο κόσμος από τις πρώτες ώρες που ξεκίνησε η διανομή της πατάτας είναι ήδη πολύς έξω από το Δημοτικό Στάδιο του Αργοστολίου. Τηρείται βέβαια σειρά, καθώς οι καταναλωτές σπεύδουν να προμηθευτούν τις πατάτες που έχουν παραγγείλει σε συγκεκριμένη ώρα μετά από μήνυμα που έρχεται στο κινητό τους. Το αντίτιμο για ένα τσουβάλι 20 κιλών είναι 7 ευρώ που αντιστοιχεί σε 35 λεπτά το κιλό.

 5122101

Από την παραγωγή στην κατανάλωση λοιπόν και στην Κεφαλονιά. Ο παραγωγός Χρήστος Μάργαρης δηλώνει στο inkefalonia: «Το πρώτο φορτίο 25 τόνων πατάτας έφτασε σήμερα στην Κεφαλονιά και η ανταπόκριση του κόσμου είναι πολύ μεγάλη. Οι πατάτες είναι από την Άνω Βροντού Σερρών και συγκεκριμένα από το χωριό Ορεινή Σερρών και πρόκειται για μία πολύ καλή ποιότητα πατάτας την άγρια κιτρινόσαρκη. Αυτό είναι το πρώτο φορτίο πατάτας 25 τόνων και είναι πιθανό να υπάρξει και άλλο καθώς η ανταπόκριση του κόσμου είναι μεγάλη» .

Παράλληλα, η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Κεφαλονιάς δωρίζει να μέρος από το φορτίο 200 κιλά στο φιλόπτωχο ταμείο Αργοστολίου και Πόρου.

Καλοφάγωτες λοιπόν και περιμένουμε τις πρώτες εντυπώσεις από τους αναγνώστες που δοκίμασαν τις πατάτες.

{phocagallery view=category|categoryid=72}