Παρέμβαση Βαρβιτσιώτη ζητούν οι Ιθακήσιοι Πάτρας ώστε να μην εμποδιστεί η έγκριση του νέου δρομολογίου

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 30 Μαΐου 2014 22:37

Παρέμβαση Βαρβιτσιώτη ζητούν οι Ιθακήσιοι Πάτρας ώστε να μην εμποδιστεί η έγκριση του νέου δρομολογίου

ΠΑΤΡΑ 30/5/2014 Αριθμός Πρωτ. 59 ΠΡΟΣ: Τον Αξιότιμο Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου Ακτή Βασιλειάδη  Πειραιάς Τ.Κ. 18510 Αξιότιμε κ. Υπουργέ 

Στο από 18/2/2014 έγγραφό μας που σας αποστείλαμε τονίζαμε την σπουδαιότητα που έχει όχι μόνο για την ιδιαίτερη Πατρίδα μας την Ιθάκη αλλά και την Κεφαλονιά η ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού μας με την Πάτρα (ιατρική περίθαλψη, φοίτηση πολλών νέων μας στο Πανεπιστήμιο και στο ΑΤΕΙ της Πάτρας, τουρισμός οικονομική ανάπτυξη κτλ.).

Πληροφορούμαστε τις τελευταίες ημέρες ότι υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από κάποια ναυτιλιακή εταιρεία να δρομολογήσει πλοίο της στην ακτοπλοϊκή γραμμή ΙΘΑΚΗ- ΣΑΜΗ-ΠΑΤΡΑ, ενώ παράλληλα γίνονται προσπάθειες από διάφορες πλευρές προς το Συμβούλιο σας να μην εγκρίνει την αίτηση της εν λόγω ναυτιλιακής εταιρείας για την δρομολόγηση του πλοίου της στη γραμμή ΙΘΑΚΗ – ΣΑΜΗ – ΠΑΤΡΑ. 

Κύριε Υπουργέ, εάν κάτι τέτοιο αληθεύει, παρακαλούμε να παρέμβετε δυναμικά και να εισηγηθείτε στο Συμβούλιο σας να εγκρίνει την από εδώ και σαράντα (40) χρόνια ακτοπλοϊκή σύνδεση της Ιθάκης και της Σάμης με την Πάτρα. Είναι επιβεβλημένο να το πράξετε. Είναι μια πράξη δικαιοσύνης. Είναι μια πράξη Κοινωνικής προσφοράς στους κατοίκους της ΙΘΑΚΗΣ, της Ιθάκης που τον τελευταίο καιρό δέχεται αλλεπάλληλα κοινωνικά πλήγματα και οδεύει στην ερήμωση και στον οικονομικό μαρασμό. 

Με Τιμή 

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ιθακησίων Πάτρας 

Ιωάννης Δ. Καραντζής

τ. Επίκουρος Καθηγητής Παν/μίου Πατρών

Kefaloniatoday




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250