ΤΕΙ Ιονίων Νήσων: Σεμινάριο εκπαίδευσης Ενεργειακών Μηχανικών

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 10 Μαΐου 2012 09:10

ΤΕΙ Ιονίων Νήσων: Σεμινάριο εκπαίδευσης Ενεργειακών Μηχανικών

Το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, ως πιστοποιημένος από το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής φορέας εκπαίδευσης Ενεργειακών Μηχανικών, οργανώνει σεμινάρια εκπαίδευσης Ενεργειακών Μηχανικών.

Δικαίωμα παρακολούθησης των σεμιναρίων έχουν κατά προτεραιότητα διπλωματούχοι μηχανικοί, πτυχιούχοι μηχανικοί τεχνολογικής εκπαίδευσης ή μηχανικοί που έχουν αποκτήσει αναγνώριση επαγγελματικών προσόντων στη χώρα μας, οι οποίοι επιθυμούν να αποκτήσουν Άδεια Ενεργειακού Επιθεωρητή Κτιρίων ή Λεβήτων και Εγκαταστάσεων Θέρμανσης ή Εγκαταστάσεων Κλιματισμού και οι οποίοι διαθέτουν τουλάχιστον διετή αποδεδειγμένη επαγγελματική ή/και επιστημονική εμπειρία. Τα σεμινάρια μπορούν να τα παρακολουθήσουν και μηχανικοί / μηχανικοί τεχνολογικής εκπαίδευσης με μικρότερη των δύο ετών εμπειρία, οι οποίοι όμως δεν θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις εξετάσεις του ΤΕΕ έως ότου συμπληρώσουν την προαπαιτούμενη επαγγελματική εμπειρία.

Τα σεμινάρια περιλαμβάνουν την επιμόρφωση σε τρία γνωστικά αντικείμενα και για κάθε γνωστικό αντικείμενο υπάρχουν δύο κύκλοι σεμιναρίων (Α΄ κύκλος και Β΄ κύκλος):

1. Ενεργειακή Επιθεώρηση Κτηρίων (Α΄ κύκλος 28 ώρες – Β΄ κύκλος 60 ώρες),

2. Ενεργειακή Επιθεώρηση Λεβήτων και Εγκαταστάσεων Θέρμανσης (Α' κύκλος 20 ώρες – Β΄ κύκλος 30 ώρες),

3. Ενεργειακή Επιθεώρηση Εγκαταστάσεων Κλιματισμού (Α΄ κύκλος 22 ώρες – Β΄ κύκλος 30 ώρες).

Οι υποψήφιοι εκπαιδευόμενοι μπορούν να επιλέξουν ένα ή περισσότερα γνωστικά αντικείμενα. Ο Α΄ κύκλος σεμιναρίων είναι επιλογής, ενώ ο Β΄ κύκλος είναι υποχρεωτικός. Μετά την παρακολούθηση των επιμορφωτικών σεμιναρίων θα δίνεται στους συμμετέχοντες σχετική βεβαίωση παρακολούθησης, η οποία είναι απαραίτητη για την συμμετοχή στις σχετικές εξετάσεις του ΤΕΕ.

Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν στις εγκαταστάσεις του Τμήματος Δημοσίων Σχέσεων στο Αργοστόλι Κεφαλονιάς. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να αποστείλουν αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής στα σεμινάρια, στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., δηλώνοντας τα γνωστικά αντικείμενα που επιθυμούν να παρακολουθήσουν, καθώς επίσης και εάν ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν τον Α΄ κύκλο σεμιναρίων.

Περισσότερες πληροφορίες δίνονται από την Γραμματεία του Έργου (κα. Νεοφύτου) στο τηλέφωνο 2671025820 και ώρες από 10:00 έως 13:00 (φαξ: 2671025923). Η αίτηση εκδήλωση ενδιαφέροντος είναι διαθέσιμη στην Γραμματεία του Έργου καθώς και από την διαδικτυακή διεύθυνση dse.teiion.gr Τα σεμινάρια θα ξεκινήσουν άμεσα, μόλις συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός συμμετεχόντων, ενώ θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.