Παρουσία εκατοντάδων πιστών η ακολουθία και περιφορά του Επιταφίου στο Αργοστόλι (εικόνες)

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 19 Απριλίου 2014 14:04

Παρουσία εκατοντάδων πιστών η ακολουθία και περιφορά του Επιταφίου στο Αργοστόλι (εικόνες)

Παρουσία εκατοντάδων πιστών πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής στον Ιερό Ναό Μητροπόλεως η κορύφωση του Θείου Δράματος με την ακολουθία του επιταφίου.

Άνθρωποι κάθε ηλικίας κατέκλεισαν το χώρο του Ναού και αφού παρακολούθησαν με ευλάβεια το εγκώμιο του επιτάφιου θρήνου , όπου σύμφωνα με τη χριστιανική παράδοση εκφράζεται ο πόνος της Παναγίας για το θάνατο του Υιού της, στη συνέχεια ακολούθησαν την περιφορά του επιταφίου στους δρόμους του Αργοστολίου.

Η πομπή ξεκινώντας από τη Μητρόπολη διέσχισε τον παραλιακό δρόμο της πόλης και κατέληξε στην κεντρική πλατεία, παρουσία πλήθους πιστών που την ακολουθούσε.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της πομπής οι μπάντες της Φιλαρμονικής Κεφαλονιάς και της Φιλαρμονικής Διονύσιος Λαυράγκας παιάνιζαν πένθιμα, στο ίδιο μήκος κύματος με την ιερότητα της ημέρας, ενώ πολλοί ήταν και αυτοί που κατά μήκος του δρόμου με αναμμένα κεριά, ανέμεναν την έλευσή της.

Η Ακολουθία του Επιταφίου μεταδόθηκε ζωντανά από το INKEFALONIA.GR , όπου είχαν την ευκαιρία να την παρακολουθήσουν οι Κεφαλονίτες σε κάθε γωνιά της γης.

Καλή Ανάσταση σε όλους με Υγεία!

Χρήστος Λαμπράκης

INKEFALONIA.GR

Δείτε παρακάτω περισσότερες εικόνες και VIDΕΟ παρακάτω

https://youtu.be/is_12FHcwS4




00 inkefalonia general ad 300X250