Με πολλές «υποσχέσεις» η επίσκεψη Χρυσοχοΐδη στο Ληξούρι

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 11 Απριλίου 2014 07:48

Με πολλές «υποσχέσεις» η επίσκεψη Χρυσοχοΐδη στο Ληξούρι

Το Ληξούρι επισκέφτηκε ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Ο υπουργός αφού πρώτα επισκέφτηκε τα γραφεία της ΥΑΣ , στη συνεχεία επιθεώρησε τα έργα που γίνονται στο λιμάνι. Ρεπορτάζ: Μάκης Μοσχόπουλος

Συνοδευόμενος από τον αντιπεριφερειάρχη Σωτήρη Κουρή, τον δήμαρχο Αλέξανδρο Παρίση, την πρόεδρο του λιμενικού ταμείου Ελπίδα Κατσαΐτη, μηχανικούς και φορείς της πόλης συζήτησαν περπατώντας κατά μήκος της παραλίας για την επίλυση των προβλημάτων και τη λειτουργικότητά της εν όψη τουριστικής περιόδου, ο κ. Χρυσοχοΐδης πριν επισκεφτεί τις εργατικές κατοικίες έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:


Εδώ στο Ληξούρι ο σεισμός κτύπησε και πλήγωσε πάρα πολύ, υπάρχουν πάρα πολλές ζημιές όπως είναι γνωστό, η μεγάλη προσπάθεια που ξεκίνησε εδώ και δυο μήνες για την αποκατάσταση των κατοίκων προχωρεί με γοργούς και αποφασιστικούς ρυθμούς. H αποκατάσταση των επιχειρήσεων γίνεται με τους ιδίους ρυθμούς επίσης, μιας και την Κεφαλονιά φέτος θα την επισκεφτούν 50% παραπάνω επισκέπτες από πέρυσι. Oι υποδομές και η αποκατάσταση τους προχωρούν γρήγορα, όπως βλέπετε στο λιμάνι εδώ και δεκαπέντε περίπου μέρες υπάρχει εργώδεις προσπάθεια από την πλευρά του Ελληνικού δημοσίου, των αρχών της περιφέρειας και του δήμου να αποκαταστήσουν το λιμάνι του Ληξουρίου και ταυτόχρονα να καταστήσουμε επισκέψιμη τη γύρω περιοχή. Είμαι βέβαιος ότι σε δυο με τρεις εβδομάδες περίπου το ένα μέρος του λιμανιού θα είναι έτοιμο, όπως επίσης θα είναι επισκέψιμη η παραλία, και η όμορφη πόλη του Ληξουρίου που τόσο πολύ έχει πληγωθεί μετά από αυτό το κρίσιμο και πραγματικά δυσάρεστο γεγονός του σεισμού του Φεβρουαρίου.

Η προσπάθεια που γίνεται είναι πολύ μεγάλη και η πολιτεία είναι διαρκώς εδώ και αυτό είναι ένα μήνυμα και στους κατοίκους της Κεφαλονιάς αλλά και σε όλους τους πολίτες της χώρας, ότι το κράτος και οι δημόσιοι υπάλληλοι , οι δημόσιοι φορείς, η αυτοδιοίκηση και η περιφέρεια μπορούν συνεργαζόμενοι όλοι μαζί να επιτυγχάνουν πολύ σημαντικά αποτελέσματα , και αυτό πρέπει να κρατήσουμε από αυτή την καταστροφή, η συνεργασία όλων μας για το κοινό καλό για το κοινό συμφέρων θα φέρει καλυτέρα αποτελέσματα για όλη την Ελλάδα.

 DSC0082 DSC0083 DSC0085 DSC0089 DSC0094 DSC0099 DSC0101 DSC0109 DSC0118 DSC0136 DSC0142 DSC0144 DSC0147




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250