Σύλληψη στην Κεφαλονιά για παράνομη κατοχή κροτίδων

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 09 Απριλίου 2014 10:47

Σύλληψη στην Κεφαλονιά για παράνομη κατοχή κροτίδων

Συνελήφθη χθες (08.04.2014) το απόγευμα στο Αργοστόλι, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αργοστολίου, 25χρονος ημεδαπός για παράνομη κατοχή κροτίδων.

Αναλυτικότερα, ο 25χρονος εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς κατά τη διάρκεια της περιπολίας τους και στην κατοχή του βρέθηκαν  και κατασχέθηκαν 31 κροτίδες.

Ο 25χρονος οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κεφαλληνίας.

Επισημαίνεται  ότι τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα δεν είναι παιχνίδια και από τονίζεται ότι:

  •        Η κατασκευή, εμπορία, αγορά, κατοχή και χρήση κροτίδων και συσκευών εκτόξευσης αυτών από οποιονδήποτε απαγορεύεται.
  •        Η αγορά βεγγαλικών και πυροτεχνημάτων είναι παράνομη. Μην τα αγοράζετε.
  •         Πρέπει να αποτρέπεται  η  χρήση ή  η κατασκευή αυτοσχέδιων  πυροτεχνημάτων από παιδιά και τα ενημερώνουμε  για τους κινδύνους σοβαρού τραυματισμού, ακόμα και ακρωτηριασμού.
  •        Οι ενήλικοι, πρέπει να αποφεύγουν να χρησιμοποιούν  βεγγαλικά και πυροτεχνήματα, γιατί υπάρχει κίνδυνος να τους  μιμηθούν τα παιδιά.
  •        Πρέπει να μην ξεχνάτε ότι τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα δεν είναι παιχνίδια, αλλά υλικά άκρως επικίνδυνα και η χρήση τους εγκυμονεί κινδύνους για την σωματική ακεραιότητα και την ίδια την ζωή.

Άλλες χρήσιμες θεματικές συμβουλές, μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα ( website ) της Ελληνικής Αστυνομίας www.hellenicpolice.gr