Ο καιρός στην Κεφαλονιά τις επόμενες ημέρες (προβλέψεις)

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 05 Απριλίου 2014 13:59

Ο καιρός στην Κεφαλονιά τις επόμενες ημέρες (προβλέψεις)

Επιμέλεια : Faraklata Weather   Ένα ελαφρύ λασπόβροχο είχαμε νωρίς το πρωί στο νησί μας ωστόσο στη συνέχεια ο καιρός παρουσιάσε ανοίγματα με τη θερμοκρασία στις 12:50μ.μ να είναι στους 19,7 βαθμούς Κελσίου σύμφωνα με τις καταγραφές του Μ/Σ στα Φαρακλάτα ενώ και η υγρασία κυμαίνεται σε υψηλά επίπεδα και αγγίζει το 70-80%.

Όπως είχαμε αναφέρει και τις προηγούμενες ημέρες περιμένουμε μια περαιτέρω επιδείνωση του καιρού με βροχές και πιθανών καταιγίδες αλλά και μεταφορά Αφρικάνικης σκόνης.
Στην τελευταία εικόνα του μετεωρολογικού δορυφόρου απεικονίζεται το χαμηλό σύστημα που βρίσκεται στα νότια της Ιταλίας το οποίο σταδιακά κινείται προς τη χώρα μας και αναμένουμε από αργά το βράδυ να αρχίζει να δίνει κάποιες βροχές.
Την Κυριακή σε γενικές γραμμές θα έχουμε άστατο καιρό ενώ μέχρι και τη Δευτέρα υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν φαινόμενα ωστόσο θα είναι πολύ πιο λιγότερα και σποραδικού χαρακτήρα.
Η θερμοκρασία αύριο θα σημείωσει κάποια πρόσκαιρη πτώση και θα κυμανθεί ως προς τις μέγιστες τιμές της γύρω στους 14-15 βαθμούς Κελσίου ωστόσο από τη Δευτέρα θα σημειώσει και πάλι άνοδο.
Οι άνεμοι θα εξακολουθούν να πνέουν από νότιες διευθύνσεις και την Κυριακή θα αγγίξουν τα 4-6 μποφόρ αλλά από τη Δευτέρα θα στραφούν σε πιο βόρειο-βορειοανατολικούς με την ένταση τους γύρω στα 3-5 μποφόρ.

Επίσης κύριο χαρακτηριστικό των επόμενων ημερών θα είναι και τα υψηλά ποσοστά υγρασίας που θα κυμαίνονται και πάνω από το 95%.

Από την Τρίτη και μετά αναμένουμε ηλιοφάνεια με κάποιες νεφώσεις παροδικά αυξημένες αλλά θα έχουμε νεότερη ενημέρωση τα επόμενα 24ώρα.
 
kairos504



00 inkefalonia general ad 300X250