Στην Κεφαλονιά 17 φοιτητές του Χαροκόπειου

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 31 Μαρτίου 2014 13:20

Στην Κεφαλονιά 17 φοιτητές του Χαροκόπειου

Στην Κεφαλονιά βρίσκονται αυτές τις ημέρες 17 μεταπτυχιακοί  φοιτητές  του προγράμματος σπουδών «Εφαρμοσμένη Γεωγραφία και Διαχείριση του Χώρου» του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου.

Στόχος της παρουσίας τους στο νησί μας η έρευνα σε σχέση με τα τρία στάδια αντιμετώπισης της σεισμικής δραστηριότητας , από την πρόληψη και την ετοιμότητα , την αντιμετώπιση κατά τη διάρκεια της έκτακτης ανάγκης και φθάνοντας στη φάση της αποκατάστασης.

Οι φοιτητές, στα πλαίσια της κατεύθυνσης «διαχείριση φυσικών και ανθρωπογενών καταστροφών» και του μαθήματος «Ταυτότητα και διακινδύνευση, πρόληψη και ετοιμότητα» επισκέφθηκαν υπηρεσίες της Κεφαλονιάς όπως η Πολιτική Προστασία, η Αστυνομία, η Πυροσβεστική κ.α. και ενημερώθηκαν από τους αρμόδιους για τον τρόπο που οι ίδιοι, στα πλαίσια των καθηκόντων τους αντιμετώπισαν τους σεισμούς της Κεφαλονιάς.

Παράλληλα, σε μια προσπάθεια αποτύπωσης της θέσης της κοινής γνώμης για τη  διαχείριση του σεισμικού φαινομένου , απευθύνθηκαν σε πολίτες και ΜΜΕ, διεξάγοντας έρευνα με ερωτηματολόγια.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους , επισκεφτήκαν επίσης σημεία εκπαιδευτικού για εκείνους ενδιαφέροντος όπως το ρήγμα του χάρακα αλλά παράλληλα περιηγήθηκαν και στις ομορφιές της Κεφαλονιάς.

Τους φοιτητές συνοδεύουν οι εκπαιδευτικοί κα Καλλιόπη Σαπουντζάκη, Ευθύμιος Καρύμπαλης, και Παύλος – Μαρίνος Δελλαδέτσιμας

Χρήστος Λαμπράκης




00 inkefalonia general ad 300X250