Σεμινάριο με θέμα την βασική υποστήριξη της ζωής από την ΕΠΑΣ και τον Οδοντιατρικό Σύλλογο

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 31 Μαρτίου 2014 10:00

Σεμινάριο με θέμα την βασική υποστήριξη της ζωής από την ΕΠΑΣ και τον Οδοντιατρικό Σύλλογο

Πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου 29/3/2014 από κλιμάκιο του ΕΚΑΒ για τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Κεφαλληνίας, εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα την βασική υποστήριξη της ζωής. Το σεμινάριο διήρκεσε τρεισήμισι ώρες και είχε θεωρητικό και πρακτικό μέρος. Το κλιμάκιο του ΕΚΑΒ, που πραγματοποίησε το σεμινάριο, αποτελούσαν οι κκ. Αναγνώστου Τάσος, Καλτσούλας Γιώργος, Καράνταλης Γιώργος και Ξενιάδης Στέλιος. Το σεμινάριο παρακολούθησε η πλειονότητα των μελών του Οδοντιατρικού Συλλόγου Κεφαλληνίας.

Οι οδοντίατροι εκτίμησαν την αρτιότητα της κατάρτισης, την φιλική διάθεση και την προθυμία των μελών του κλιμακίου του ΕΚΑΒ και έκριναν ως απολύτως χρήσιμη και ενδιαφέρουσα την εκδήλωση. Το σεμινάριο μπορεί να απευθύνεται και στο ευρύ κοινό ώστε, με την συνολική εκπαίδευση, να μειώνεται η πιθανότητα απώλειας της ανθρώπινης ζωής από άγνοια ή λανθασμένους χειρισμούς σε περιπτώσεις ανάγκης.

Κατά το σεμινάριο διαπιστώθηκε η χρησιμότητα του Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή, η ανάγκη ύπαρξης της συσκευής αυτής σε διάφορα σημεία της πόλης, ώστε να είναι εύκολα προσβάσιμη, καθώς και η ανάγκη εκπαίδευσης πολλών ανθρώπων για την χρήση της, χρήση που συνήθως είναι σωτήρια, παρά το ότι είναι πολύ απλή.

Αργοστόλι, 29/3/2014

Από το ΔΣ του Ο.Σ.Κ.




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250