Ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους μαθητές Γ` λυκείου από την Κεφαλονιά

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 18 Μαρτίου 2014 13:27

Ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους μαθητές Γ` λυκείου από την Κεφαλονιά

Ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους μαθητές της Γ' λυκείου της Κεφαλλονιάς προωθεί το Υπουργείο Παιδείας εν όψει των πανελλαδικών εξετάσεων, ώστε οι υποψήφιοι που επλήγησαν από τους σεισμούς να μπορούν να διεκδικήσουν επιπλέον θέσεις στα τμήματα των ΑΕΙ και ΤΕΙ. Ειδικότερα, με βάση σχετική νομοθετική ρύθμιση που αναμένεται να έρθει στη Βουλή, οι υποψήφιοι των πανελλαδικών σχολικών μονάδων του νησιού θα μπορούν να εισαχθούν σε ξεχωριστό αριθμό θέσεων, σε ποσοστό 0,5%.

Στην ίδια ρύθμιση προβλέπονται και αλλαγές στη διαδικασία των μετεγγραφών πολυτέκνων, τριτέκνων και άλλων κατηγοριών, δεδομένου ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) έχει κρίνει αντισυνταγματικό το ισχύον σύστημα εισαγωγής τους στα ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Συγκεκριμένα, πλέον όσοι υπάγονται σε αυτές τις κατηγορίες θα δίνουν κανονικά εξετάσεις με τους όρους που προβλέπονται για όλους τους υποψηφίους και ανάλογα με το τμήμα στο οποίο θα καταφέρουν να εισαχθούν θα μπορούν ελεύθερα να μετεγγραφούν σε ένα ομοειδές του τμήμα κοντά στον τόπο κατοικίας τους. Δηλαδή, θα μπαίνουν στα τμήματα ανώτατης εκπαίδευσης της χώρας με τα ίδια μόρια όλοι οι υποψήφιοι, αλλά εκείνοι που ανήκουν σε ειδικές κατηγορίες θα δικαιούνται ελεύθερη μετεγγραφή.

Υπενθυμίζεται ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας είχε αποφασίσει ότι η εισαγωγή στα ΑΕΙ πρέπει να γίνεται με απολύτως καθαρά ακαδημαϊκά κριτήρια αξιολόγησης, δηλαδή όλοι οι υποψήφιοι να εξετάζονται μόνο ως προς την ικανότητά τους σε μαθήματα και δεξιότητες συναφείς προς το γνωστικό αντικείμενο του τμήματος ή της σχολής.

Πηγή: zougla.gr




00 inkefalonia general ad 300X250