Έπιασαν τον Μάη στο Ληξούρι!

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 01 Μαΐου 2012 19:13

Έπιασαν τον Μάη στο Ληξούρι!

Με λιακάδα, μουσική και πολλές ατραξιόν για παιδάκια γιόρτασαν σήμερα την εργατική Πρωτομαγιά στην πλατειά Ληξουρίου. Ρεπορτάζ – Φωτογραφίες: Μαρία Μουρελάτου – Μάκης Μοσχόπουλος

Πάγκους εξοπλισμένους με λουλούδια, βελονιασμένους σπάγκους, πολύχρωμα χαρτιά, χαρτόνια, μαρκαδόρους, κόλλες, ψαλίδια και εθελοντές είχε στήσει η Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ παράλληλα με ταμπλό του Στρουμφοχωριού και του Γαλατικού χωριού ,που ετοίμασε για σήμερα ο Κοσμάς Βουτσινάς από την κατασκευαστική του Δήμου, όπου μπορούσε κανείς να βγάλει όμορφες φωτογραφίες.

Από νωρίς το πρωί είχαν στηθεί οι πάγκοι με τα απαραίτητα , και με δάσκαλο τον Γιώργο Κατσιβέλη τα παιδιά έφτιαχναν χαρούμενα τις γιρλάντες τους. Πιο δίπλα δοκίμαζαν τις καλλιτεχνικές τους δυνατότητες στη ζωγραφική και την χαρτοκοπτική.

Η χαρά τους μεγάλωσε όταν έκανε την εμφάνιση της η Συλβανα με το άλογο και το μικρό της πόνι προσφέροντας μια βόλτα για τους πιο θαρραλέους.

Οι εκδηλώσεις θα κλείσουν με τη μουσική βραδιά στο Δημοτικό θέατρο «Μαρκάτο» στο πιάνο η Λαμπρινή Γιώτη-Λιβιεράτου και στο Μπουζούκι ο Γιώργος Τσιμπουξής με τραγούδια των Μ.Θεοδωράκη , Γ. Χατζηνάσιου και άλλων μεγάλων Ελλήνων συνθετών. Η είσοδος είναι ελεύθερη.