«Φωνάζουν» τα σωματεία για το κλείσιμο όλων των Αθλητικών χώρων της Κεφαλονιάς– «Άδειασμα» Κουρή σε Παρίση στο θέμα του ανοίγματος (video)

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2014 16:36

«Φωνάζουν» τα σωματεία για το κλείσιμο όλων  των Αθλητικών χώρων της Κεφαλονιάς– «Άδειασμα» Κουρή σε Παρίση στο θέμα του ανοίγματος (video)

Αναστάτωση στα αθλητικά σωματεία του νησιού έχει προκαλέσει η χθεσινή απόφαση της ΚΕΔΗΚΕ να «απαγορεύονται όλες οι αθλητικές δραστηριότητες στις αθλητικές εγκαταστάσεις των Περιφερειακών Ενοτήτων Κεφαλλονιάς & Ιθάκης, μέχρις ότου πραγματοποιηθούν οι απαραίτητοι έλεγχοι από την Επιτροπή Καταλληλότητας Αθλητικών Εγκαταστάσεων της Περιφέρειας». Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής

Η κίνηση αυτή προκάλεσε την εύλογη αντίδραση των σωματείων που υποστηρίζουν ότι υπήρχε έγγραφο που απαγόρευε την άδεια τέλεσης αγώνων στους συγκεκριμένους αθλητικούς χώρους και όχι και των προπονήσεων και της γενικότερης χρήσης των εγκαταστάσεων από τους συλλόγους .

Μάλιστα σήμερα το μεσημέρι αρκετοί εκπρόσωποι των σωματείων, όπως του ΑΣΚ, του ΝΕΟΛ, του ΚΟΑ, του ΦΟΑ, του στίβου (ΓΕ Κεφαλληνίας), του Κεφαλληνιακού, του Αθλητικού Γυμναστικού Συλλόγου Επτανήσων, βρέθηκαν στο δημαρχείο και επεσήμαναν στον πρόεδρος της ΚΕΔΗΚΕ Αγγελο Κωνσταντάκη το σημαντικό αυτό ζήτημα που έχει προκύψει με το νέο κλείσιμο όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων του νησιού, που δημιουργεί ακόμα περισσότερα προβλήματα.

«Με αυτό τον τρόπο δεν μπορεί να ξαναβρεί τους ρυθμούς του το νησί. Πρέπει οι αθλητικοί χώροι που έχουν ελεγχθεί και έχουν πράσινο να παραμένουν ανοικτοί, για να μπορεί και πάλι η ζωή στο νησί να επιστρέψει στους φυσιολογικούς της ρυθμούς» ήταν τα λόγια αρκετών εξ΄ αυτών και φαίνεται να έχουν δίκιο, διότι εγκαταστάσεις οι οποίες ελέχθησαν από μηχανικούς και χαρακτηρίστηκαν κατάλληλες για χρήση πριν μία εβδομάδα, από χθες παραμένουν και πάλι κλειστές μετά την ανακοίνωση της ΚΕΔΗΚΕ!

Ακούστε για πιο λόγο διαμαρτύρονται οι εκπρόσωποι των αθλητικών σωματείων
https://www.youtube.com/watch?v=w_TVwVDY_zo

Όταν ο πρόεδρος της ΚΕΔΗΚΕ Αγγελος Κωνσταντάκης μετέφερε το πρόβλημα στον Δήμαρχο Αλέξανδρο Παρίση, ο τελευταίος με μια... large δήλωση, αναλάμβανε με δική του ευθύνη, τη λειτουργία των αθλητικών χώρων στο νησί. «Αναλαμβάνω την ευθύνη να λειτουργήσουν κανονικά οι αθλητικοί χώροι που έχουν χαρακτηριστεί με πράσινο» ήταν η εντολή που έδινε ο Δήμαρχος στον Αγγελο Κωνσταντάκη.

https://www.youtube.com/watch?v=B192l-Ecyfw

Άδειασμα Κουρή σε Παρίση:  "Ο δήμαρχος δεν μπορεί να δώσει εντολή να ανοίξουν οι αθλητικοί χώροι. Εγώ δεν παίζω πολιτική. Εγώ ακολουθώ ένα σχεδιασμό»

Λίγο αργότερα, βέβαια, και ενώ οι ... διαμαρτυρόμενοι και ο ίδιος ο Αγγελος Κωνσταντάκης είχαν μεταφερθεί στην Περιφερειακή Ενότητα, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Σωτήρης Κουρής "άδειαζε" τον Δήμαρχο, τονίζοντας πως δεν μπορεί να δίνει τέτοιες εντολές και πως τα γήπεδα δεν θα ανοίξουν χωρίς την κατάλληλη άδεια από την Περιφέρεια.

«Ο δήμαρχος δεν μπορεί να δώσει εντολή για να ανοίξουν τα γήπεδα. Εγώ δεν παίζω πολιτική. Εγώ ακολουθώ ένα σχεδιασμό και ένα σύστημα. Μόλις έχουμε τη σωστή άδεια τότε θα μπείτε στα αθλητικά κέντρα. Αυτή την άδεια μπορεί να την έχουμε και μέχρι άυριο. Μέχρι τότε όμως δεν μπορούμε να μπούμε στα γήπεδα. Θέλω όλες οι διαδικασίες να είναι σωστές».
Στην αναμονή λοιπόν, εξακολουθούν να βρίσκονται σωματεία, αθλητές και γονείς αθλητών για να ανοίξουν και πάλι οι αθλητικοί χώροι στο νησί.

Δείτε παρακάτω τη δήλωση του αντιπεριφερειάρχη κ. Σωτήρη Κουρή
https://www.youtube.com/watch?v=T5YyP8THaJk

CaptureDSC 0117DSC 0118DSC 0122DSC 0125DSC 0126DSC 0129DSC 0140




00 inkefalonia general ad 300X250