Επιστολή Ενημέρωσης Προέδρου Τ.Κ. Θηναίας ,εκπροσώπων Τ.Κ. Νυφίου – Αγκώνος – Ζόλων

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2014 15:03

Επιστολή Ενημέρωσης Προέδρου Τ.Κ. Θηναίας ,εκπροσώπων Τ.Κ. Νυφίου – Αγκώνος – Ζόλων

Επιστολή Ενημέρωσης Προέδρου Τ.Κ. Θηναίας ,εκπροσώπων Τ.Κ. Νυφίου – Αγκώνος – Ζόλων . Κύριοι και Κυρία Βουλευτή Στην προσπάθεια μας να συμβάλλουμε αλλά και να βοηθήσουμε στην αποκατάσταση των Ζημιών που υπέστη η περιοχή μας στους σεισμούς των 26/1/14 και 4/2/14, σας αναφέρουμε πως στον επαρχιακό δρόμο Αργοστόλι-Ληξούρι-Φισκάρδου και στα όρια της γεωγραφικής Θηναίας δηλαδή από το όριο τέλους των Κουρουκλάτων έως και τα Ζόλα, τα χωριά μας έχουν κτιστεί στα πρανή των Βουνών (Επαρχιακός Δρόμος - Άνω θηναία ) Κοντογουράτα-Ρίζα-Καρδακάτα-Πετρικάτα-Νύφι-Αγκώνας και στους πρόποδες των βουνών Κουτσοπίδι-Μαλί-Νεροβίγλυ-Πανηγυράτο- Άγιος Κωνσταντίνος- Ανεμόραχη και τα Ζόλα στον Κούμαρο-Κομπί-Λουλέ έχουν αποκολληθεί βράχια που καθιστούν ανασφαλή και επικίνδυνη την διέλευση των αυτοκινήτων αλλά και την διαμονή των κατοίκων στα σπίτια τους.

Με τις βροχές έχουμε κατολισθήσεις, φανταστείτε με τις σημερινές συνθήκες. Επίσης η κάτω Θηνιά που βρίσκεται στον επαρχιακό δρόμο που συνδέει το Αργοστόλι το Ληξούρι παραλία Αγίας Κυριακής στα Ζόλα με τις ρηγματώσεις και καθιζήσεις που υπέστη εγκλωβίστηκε από αυτές γνωρίζοντας πως θα επιβοηθείται στην επισκευή και την αποψίλωση τον βράχων που είναι επικίνδυνοι για πτώση, σας λέμε και απαιτούμε στον οποιοδήποτε σχεδιασμό σας να συμμετέχουμε και εμείς ως τοπικοί γνώστες των ιδιαιτεροτήτων περιοχών μας.

Ας θυμηθούμε το Νύφι στις έντονες βροχοπτώσεις του 2007 και τις ζημιές που υπέστη και αν αναλογιστούμε τι πρόκειται να αντιμετωπίσουμε τώρα με τους σεισμούς. Στις άλλες περιοχές αντίστοιχα, άλλα μικρότερα φαινόμενα .

Επιβάλλεται να γίνει ένας μακρόχρονος προγραμματισμός για την επίλυση αυτών των προβλημάτων και παράλληλα να ην ξαναζήσουμε τέτοια φαινόμενα σε έναν μελλοντικό σεισμό.

Τέλος να ευχαριστήσουμε τους ανθρώπους που ασχολήθηκαν και ασχολούνται με την αποκατάσταση του επαρχιακού δικτύου.

Σε πολλές φάσεις Υπερέβησαν εαυτούς.

Θηνιά 11/2/2014 Η Πρόεδρος Τ.Κ Θηναίας Πηγή Μουλίνου
Εκπρόσωπος Τ.Κ. Ζόλων Γεώργιος Απέργης
Εκπρόσωπος Τ.Κ. Αγκώνα Κωνσταντίνος Κουλουμπής
Εκπρόσωπος Τ.Κ. Νυφίου Γεώργιος Κουλουμπής




00 inkefalonia general ad 300X250