Επείγουσα Σύγκλιση Υπηρεσιακού Συμβουλίου Δευτεροβάθμιας (ΠΥΣΔΕ), σχετικά με τις εισηγήσεις της ΔΔΕ προς το Υπουργείο Παιδείας ενόψει έναρξης λειτουργίας των σχολείων

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 16 Φεβρουαρίου 2014 11:34

Επείγουσα Σύγκλιση Υπηρεσιακού Συμβουλίου Δευτεροβάθμιας (ΠΥΣΔΕ), σχετικά με τις εισηγήσεις της ΔΔΕ προς το Υπουργείο Παιδείας ενόψει έναρξης λειτουργίας των σχολείων

Της Ποταμιάνου ΣοφίαΑιρετής στο ΠΥΣΔΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης Προς:κ. Μαρκάτο Δημήτρη, Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ως Πρόεδρο ΠΥΣΔΕ ΘΕΜΑ:«Επείγουσα Σύγκλιση Υπηρεσιακού Συμβουλίου Δευτεροβάθμιας (ΠΥΣΔΕ), σχετικά με τις εισηγήσεις της ΔΔΕ προς το Υπουργείο Παιδείας και τη ρύθμιση διοικητικών ζητημάτων ενόψει έναρξης λειτουργίας των σχολείων».

Το Υπηρεσιακό Συμβούλιο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, παρά το γεγονός ότι είναι σε εξέλιξη ζητήματα που αφορούν αμέσως και εμμέσως το ρόλο του σχετικά με τον προγραμματισμό των σχολείων για την εύρυθμη λειτουργία τους, τις διαθέσεις και συμπληρώσεις ωραρίων εκπαιδευτικού προσωπικού κλπ δεν έχει ούτε καν ενημερωθεί ούτε βέβαια συγκληθεί στην έκτακτη κατάσταση που διανύουμε. Αντίθετα η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΔΕ), όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ΕΛΜΕ-ΚΙ, «χειραγωγημένη από την κυβέρνηση, εν κρυπτώ μέχρι σήμερα από την ΕΛΜΕ και τις Ενώσεις Γονέων», κατέθεσε πρόταση «για πραγματοποίηση φέτος πανελλαδικών εξετάσεων στο Νομό»!!! Επιπλέον, γίνεται λόγος για σχεδιασμούς περί διπλοβάρδιας των σχολείων. Ακόμη, διαρροές στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης με απευθείας πρόσβαση στο Υπουργείο Παιδείας (πχ συγκρότημα Λαμπράκη) αναφέρουν για μαθήματα το απόγευμα, τα Σάββατα και τις Κυριακές, το Πάσχα και το καλοκαίρι, προφανώς σαν ειδική «προσφορά» στους σεισμόπληκτους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς. Ζητήματα εντατικοποίησης της εκπαιδευτικής διαδικασίας περιέχονται στις παρεμβάσεις τόσο της κυβέρνησης όσο και της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Είναι σίγουρο ότι σε κάθε περίπτωση, ως υπηρεσία - εσείς ως Προϊστάμενος αλλά και ο υπεύθυνος εκπαιδευτικών θεμάτων κ. Μιχόπουλος που εμφανίζεται σαν αναπληρωτής σας σε όλες τις εκδηλώσεις –συσκέψεις κλπ, έχετε διαδραματίσει σημαντικό γνωμοδοτικό ρόλο. Επειδή το θέμα είναι κατεπείγον και θα καθορίσει τη ζωή και το μέλλον δεκάδων μαθητών στοΝομό αλλά και την καθημερινότητα και τους όρους εργασίας των εκπαιδευτικών σας καλώ:

1. Να συγκαλέσετε άμεσα, αυτή τη Δευτέρα, συνεδρίαση του ΠΥΣΔΕ.
2. Να μας ενημερώσετε πλήρως και εγγράφως για τη θέση της ΔΔΕ σχετικά με τις εξετάσεις της Γ και της Α΄ Λυκείου αλλά και συνολικά για τις απαιτούμενες ειδικές ρυθμίσεις που αφορούν τους μαθητές φέτος.
3. Να ενημερώσετε για τη θέση σας περί διπλοβάρδιας και των συνακόλουθων ρυθμίσεων σε αναπληρώσεις εκπαιδευτικών.
4. Να ενημερώσετε για ενέργειες που αφορούν την άρση της διαθεσιμότητας εκπαιδευτικών – σχολικών φυλάκων και επιστατών στο Νομό.
5. Να ενημερώσετε για το εάν γνωμοδοτείτε υπέρ της εντατικοποίησης της εκπαιδευτικής διαδικασίας στις παρούσες συνθήκες ψυχολογικής επιβάρυνσης των μαθητών.
6. Να ενημερώσετε πλήρως για το σχεδιασμό ασφαλούς λειτουργίας των σχολείων και για τις σχολικές μεταφορές.

Σαν μέλος του ΠΥΣΔΕ αρνούμαι να συναινέσω σε προτάσεις και δήθεν «λύσεις» που από κοινού με κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση σχεδιάζετε σε βάρος των μαθητών και των δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών. Οι θέσεις της ΕΛΜΕ-ΚΙ, που εσείς αρνείσθε ερήμην του ΠΥΣΔΕ, προσφέρουν ξεκάθαρη λύση για την ασφάλεια και τη στήριξη των σεισμοπαθών μαθητών, καθώς και για τη μη καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών.

Το ΠΥΣΔΕ επιβάλλεται να τοποθετηθεί για τις εξελίξεις.


Ποταμιάνου Σοφία
Αιρετή στο ΠΥΣΔΕ Ν. Κεφαλονιάς – Ιθάκης
Εκλεγμένη με το ψηφοδέλτιο που στηρίζει το ΠΑΜΕ




00 inkefalonia general ad 300X250