Ενημερωτικό για δράσεις ΟΚΑΠ και τηλέφωνα επικοινωνίας

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 10 Φεβρουαρίου 2014 07:38

Ενημερωτικό για δράσεις ΟΚΑΠ και τηλέφωνα επικοινωνίας

Στα πλαίσια της Κοινωνικής Προστασίας, ο Ο.Κ.Α.Π. Δήμου Κεφαλλονιάς από τις πρώτες ώρες του σεισμού της 26/1/2014  ενεργοποίησε  όλες τις Κεντρικές και περιφερειακές κοινωνικές δομές του προκειμένου να αντιμετωπιστούν προβλήματα συνανθρώπων μας και να καταγραφούν οι ανάγκες ατόμων που χρήζουν βοήθειας.    Από την πρώτη νύχτα έχουν μεταφερθεί άτομα σε ασφαλείς χώρους που είχαν επιλεγεί από την Πολιτική Προστασία με το συντονισμό και τη συνδρομή των μονάδων «Βοήθεια στο Σπίτι» που δραστηριοποιούνται σε κάθε Δημοτική Ενότητα.

   Το κτίριο του ΚΑΠΗ Αργοστολίου που έχει χαρακτηριστεί σαν ένας από αυτούς τους ασφαλείς χώρους είναι ανοικτό από το απόγευμα της 26ης Ιανουαρίου, λειτουργώντας ως κατάλυμα προσφέροντας είδη πρώτης ανάγκης. Το ΚΑΠΗ θα παραμείνει ανοικτό για όσο διάστημα χρειαστεί.

   Επίσης στο κτίριο του πρώην Π.Ι.Κ.Π.Α. Ληξουρίου που λόγω της κατασκευής του έχει χαρακτηριστεί “ασφαλές” έχουν μεταφερθεί μετά από διαπίστωση των Κοινωνικών Λειτουργών μας αρκετά ηλικιωμένα και μοναχικά άτομα που χρήζουν φροντίδας.

   Στα κτίρια αυτά που έχουν μεταφερθεί και διαμένουν πολίτες και λειτουργούν πλέον σε 24ωρη βάση υπάρχουν βάρδιες από το προσωπικό του Οργανισμού και των μονάδων “Βοήθεια στο Σπίτι” των Δημοτικών Ενοτήτων Αργοστολίου και Παλικής για τη φροντίδα όσων έχουν καταλύσει σε αυτά καθώς και την ασφάλειά τους.    

   Σε συνεργασία με τοπικά (ανά δημοτική ενότητα) εστιατόρια αρχικά εξασφαλίστηκε η συνέχιση της παροχής των απαραίτητων μερίδων φαγητού για την κάλυψη των αναγκών των ωφελουμένων του Προγράμματος “Βοήθεια στο Σπίτι” κάθε περιοχής.

Μετά τη διαπίστωση της καταλληλότητας των κτιρίων των Παιδικών Σταθμών οι ανάγκες αυτές καλύπτονται από τα μαγειρεία αυτών.

    Κοινωνικοί λειτουργοί της Υπηρεσία μας επισκέφθηκαν ή επικοινώνησαν με μοναχικά άτομα που έχουν καταγραφεί παρέχοντας την απαραίτητη συμπαράσταση.

    Το ίδιο έγινε και για άτομα που έχουν καταλύσει στα πλοία, όπου Κοινωνικοί λειτουργοί προσέφεραν τις απαραίτητες για τις ώρες αυτές συμβουλευτικές υπηρεσίες.

      Στα πλαίσια  της ανακούφισης των πληγέντων ο Οργανισμός μας προέβη με ανακοινώσεις και δελτία τύπου σε κάλεσμα σε όσους επιθυμούν να προσφέρουν είδη πρώτης ανάγκης  (κυρίως τρόφιμα) ,  για τους συμπολίτες μας στο Ληξούρι, που έχουν πληγεί περισσότερο από το δεύτερο σεισμό.

   Η ανταπόκριση του κόσμου και μάλιστα από κάθε γωνιά της  Ελλάδας είναι πραγματικά απίστευτη και οφείλουμε να ευχαριστήσουμε όλους εκείνους επώνυμους και ανώνυμους, φυσικά και νομικά Πρόσωπα που  έχουν ήδη αποστείλει βοήθεια ή προτίθενται να το κάνουν.

   Όλο το προσωπικό και όλες οι κοινωνικές δομές του ΟΚΑΠ έχουν τεθεί στη διάθεση του Δήμου και σε συνεργασία με το αρμόδιο Τμήμα Πρόνοιας του Δήμου καθώς και με συλλόγους ή άλλους  οργανισμούς παρέχουν τις υπηρεσίες τους όπου απαιτείται αλλά κυρίως στην περιοχή της Παλικής.

Οι περισσότεροι υπάλληλοι του Οργανισμού μας όπως και ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. δραστηριοποιούνται κυρίως στο Ληξούρι και στην ευρύτερη περιοχή της Παλικής όπου υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη για το συντονισμό και την υποστήριξη των εργασιών καταγραφής των ζημιών και την ανακούφιση των πληγέντων (συλλογή τροφίμων, διανομή συσσιτίου, νερού κλπ.)

Για αυτό και πιθανόν οι πολίτες να μην μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μας  στο τηλεφωνικό κέντρο της έδρας μας (2671022425 και 2671025994) στο Αργοστόλι στη Λεωφόρο Βεργωτή 131. Σε αυτήν την περίπτωση μπορούν να καλούν στο τηλέφωνο 2671023583 στο ΚΑΠΗ Αργοστολίου

   Επίσης για οποιοδήποτε  ανάγκη παρουσιαστεί σε θέματα Κοινωνικής προστασίας οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, όπως είχαμε ενημερώσει και με προηγούμενη ανακοίνωσή μας  με τις κατά τόπους Κοινωνικές μας Υπηρεσίες  στα παρακάτω τηλέφωνα των υπευθύνων :

 

Δ.Ε. Παλικής : 6944829520

Δ.Ε. Λειβαθούς : 6936144516

Δ.Ε. Αργοστολίου : 6977001481 και 6936750330

Δ.Ε Ελειού – Πρόννων : 6970035652

Δ.Ε. Σάμης : 6976150882

Δ.Ε Πυλάρου : 6945412738

Δ.Ε. Ερύσου : 6932054920

 

   Τα αποτελέσματα των έλεγχων των κτιρίων των μονάδων των Παιδικών Σταθμών μετά την πρώτη σεισμική δόνηση ήταν θετικά και είχαν ήδη δοθεί εντολές για επαναλειτουργία τους από τη Δευτέρα 3/2/2014, δυστυχώς όμως μετά τη δεύτερη σεισμική δόνηση τα κτίρια έπρεπε να επανελεγχθούν.

   Κατά το δεύτερο έλεγχο δεν έχει προκύψει μέχρι στιγμής ακαταλληλότητα κτιριακών υποδομών των Παιδικών Σταθμών, υπάρχουν όμως αρκετές ζημιές και απαιτείται εκ νέου προμήθεια οικοσκευών τουλάχιστον στον Παιδικό Σταθμό Παλικής, στον οποίο επιπλέον έχει δημιουργηθεί και συντονιστικό κέντρο.

   Παρόλα αυτά το προσωπικό των Παιδικών Σταθμών βρίσκεται στις θέσεις του και μάλιστα όπως προαναφέραμε τα μαγειρεία των κτιρίων που έχουν επανελεγχθεί λειτουργούν για την παρασκευή φαγητού των ωφελουμένων των μονάδων “Βοήθεια στο Σπίτι”.

Όσον αφορά για την επαναλειτουργία των Παιδικών Σταθμών ισχύει η τελευταία ανακοίνωση του Δήμου μας που αναφέρει ότι θα παραμείνουν κλειστοί μέχρι την Παρασκευή 14/02/2014.

Για οποιαδήποτε αλλαγή γίνει θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση από το Δήμο Κεφαλλονιάς ή την Υπηρεσία μας.

  

 

 

                                               Από το γραφείο Προέδρου Διοικητικού Συμβουλίου

 

                                                                       Ο Πρόεδρος Δ.Σ.

                                                                  Διονύσιος Κοκκόσης


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250