Πλιάτσικο στις προμήθειες των σεισμόπληκτων - Επίθεση σε τηλεοπτικά συνεργεία (VIDEO)

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 09 Φεβρουαρίου 2014 21:55

Πλιάτσικο στις προμήθειες των σεισμόπληκτων - Επίθεση σε τηλεοπτικά συνεργεία (VIDEO)

Ένταση επικράτησε στο Ληξούρι της Κεφαλονιάς, όταν μετά την αποχώρηση εθελοντών από το σημείο διανομής προμηθειών για τους σεισμόπληκτους, ιδιώτες άρχισαν να φορτώνουν τα αυτοκίνητά τους με νερά και όταν ερωτήθηκαν σχετικώς από τηλεοπτικά συνεργεία που βρέθηκαν εκεί, ορισμένοι ήρθαν σε έντονη αντιπαράθεση με τους δημοσιογράφους.

Αλαλούμ επικράτησε στον χώρο όπου φυλάσσονται νερά και τρόφιμα που έχουν φθάσει στην Κεφαλονιά από δωρεές, ενώ δεν έλειψαν και οι καταγγελίες για πλιάτσικο σε νερά που έμειναν αφύλακτα. Οι εθελοντές που όλες αυτές τις ημέρες υποδέχονταν τις δωρεές και οργάνωναν τη διανομή ήρθαν σε αντιπαράθεση με υπαλλήλους και στελέχη του Δήμου και της Περιφέρειας.

Όπως καταγγέλλουν οι πρώτοι, στελέχη της Περιφέρειας τους ανακοίνωσαν πως θα συντονίζουν πλέον αυτοί μόνο με οργανωμένες εθελοντικές ομάδες. Ακολούθησε πανδαιμόνιο με τους εθελοντές να αποχωρούν λέγοντας ότι τους φέρθηκαν σαν κλέφτες και στη συνέχεια να καταγγέλλουν πως τα νερά που βρίσκονται σε παλέτες έξω από το κτίριο έμειναν αφύλακτα και ακολούθησε πλιάτσικο.
Τηλεοπτικές κάμερες κατέγραψαν ανθρώπους να φορτώνουν πολλές εξάδες σε αυτοκίνητα και δέχτηκαν προπηλακισμό (κάποιος χτύπησε ένα μικρόφωνο) όταν ζήτησαν να μάθουν τι συμβαίνει.

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος πολιτικής προστασίας, Σπύρος Ματιάτος έλεγε πως «οτιδήποτε λέχθηκε πως διώχθηκαν εθελοντές δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα». Πρόσθεσε μάλιστα πως «δεν έχει φύγει από την αποθήκη κάτι χωρίς έλεγχο» και πως υπάρχει υπερπληθώρα προσφορών ειδικά σε νερά.

https://youtu.be/I2kORt7pWsc

ΕΘΝΟΣ




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ