Δελτιο τύπου σχετικά με Δυνητικά δικαιούχους προγράμματος ενίσχυσης ΜΜΕ

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 07 Φεβρουαρίου 2014 07:00

Δελτιο τύπου σχετικά με Δυνητικά δικαιούχους προγράμματος ενίσχυσης ΜΜΕ

Παράταση για τους δυνητικά δικαιούχους του προγράμματος ενίσχυση ΜΜΕ Μεταποίηση, Τουρισμός, Εμπόριο και Υπηρεσίες (Π.Ε.Π.) ζήτησε η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ από την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης μέσω του ΕΦΕΠΑΕ. Στην επιστολή την οποία υπογράφει η Διευθύντρια του Φορέα κ. Πετροπούλου επισημαίνεται ότι μετά τον σεισμό της 26ης Ιανουαρίου 2014 στα νησιά της Κεφαλονιάς και Ιθάκης η πραγματοποίηση οικοδομικών εργασιών, καθίσταται προβληματική ως και αδύνατη για σημαντικό χρονικό διάστημα, λόγω του φαινομένου των μετασεισμών.  

Οι επενδυτές που κατατάσσονται στους Δυνητικά δικαιούχους του προγράμματος ενίσχυση ΜΜΕ (Μεταποίηση, Τουρισμός, Εμπόριο και Υπηρεσίες), πολύ δύσκολα θα καταφέρουν πλέον να απορροφήσουν το 30% (τουλάχιστον) του προϋπολογισμού του έργου τους πριν από την 28η Φεβρουαρίου 2014 και να έχουν υποβάλλει σχετικό αίτημα που θα πιστοποιεί την παραπάνω απορρόφηση.

«Καθημερινά καταφτάνουν δεκάδες αιτήματα από επενδυτές του νομού Κεφαλονιάς και Ιθάκης που επισημαίνουν την ανάγκη παράτασης της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής των αιτημάτων πιστοποίησης/ένταξης των δυνητικών δικαιούχων, ζητώντας δε ένα χρονικό διάστημα στο οποίο θα επανέλθει το νησί στους φυσιολογικούς του ρυθμούς και θα επιτρέψει να τακτοποιηθούν οι οικοδομικές εργασίες των επενδύσεων» συνεχίζει η κα Πετροπούλου και καταλήγει ζητώντας να ικανοποιηθεί το δικαιολογημένο αίτημα των επενδυτών της Κεφαλονιάς, δεδομένου ότι στην συγκεκριμένη περίπτωση πρόκειται για θέμα ανωτέρας βίας που χρήζει άμεσης αντιμετώπισης και θετικής ανταπόκρισης από την ηγεσία του Υπουργείου.




00 inkefalonia general ad 300X250