Περισσότεροι από 1.000 πολίτες επισκέφθηκαν το «Superfast» (VIDEO)

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 28 Ιανουαρίου 2014 18:09

Περισσότεροι από 1.000 πολίτες επισκέφθηκαν το «Superfast» (VIDEO)

Δεύτερη νύχτα αγωνίας και η χθεσινή με τους κατοίκους ιδιαιτέρως του Ληξουρίου να μετρούν τις πληγές που άφησε στο πέρασμα του ο ισχυρός σεισμός που έπληξε την Κεφαλονιά το μεσημέρι της Κυριακής.

Η έντονη μετασεισμική δραστηριότητα αν και από τους επιστήμονες θεωρείται μια καλή εξέλιξη για την εκτόνωση της σεισμικής ενέργειας δεν παύει να συνεχίζει να τρομοκρατεί τους κατοίκους  του νησιού.

Ενδεικτικά και κατά τη χθεσινή ημέρα δεκάδες συμπολίτες μας σε Ληξούρι και Αργοστόλι κοιμήθηκαν έξω, σταθμεύοντας τα αυτοκίνητα τους σε ανοιχτούς χώρους.

Υπήρξαν και άλλοι που διανυκτέρευσαν σε συγγενικά σπίτια που έκριναν ότι είναι ασφαλέστερα ενώ μεγάλο κύμα κόσμου αποχώρησε χθες, κυρίως από το Λιμάνι του Πόρου για άλλους προορισμούς.

Όπως μαθαίνουμε, πρόκειται κυρίως για ανθρώπους που έχουν τη δυνατότητα να φιλοξενηθούν σε σπίτια συγγενών η φίλων σε άλλες πόλεις αλλά και φοιτητές των τμημάτων του ΤΕΙ και της Ακαδημίας του Εμπορικού Ναυτικού που για κάποιους από αυτούς οι σεισμική δραστηριότητα είναι άγνωστο φαινόμενο.

Παράλληλα, τις επόμενες ώρες αναμένεται να καταφθάσει το πλοίο «Ελεύθεριος Βενιζέλος» της ΑΝΕΚ, δυναμικότητας 1.300 κλινών,  στα πλαίσια των επιταγών του σχεδίου «Ξενοκράτης», το οποίο έχει τετραήμερη διάρκεια εφαρμογής.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι στο Superfast που βρίσκεται στο λιμάνι του Αργοστολίου, σύμφωνα με τα στοιχεία των λιμενικών αρχών που είναι επιφορτισμένα να ελέγχουν την εισερχόμενη και εξερχόμενη κίνηση, στο πλοίο, δυναμικότητας 700 κλινών εισήλθαν περισσότεροι από 1.100 πολίτες, στην προσπάθεια τους να βρουν έναν ασφαλέστερο χώρο παραμονής έως ότου ηρεμίσει η σεισμική δραστηριότητα.

Χρήστος Λαμπράκης

https://youtu.be/N-wRDuevyu8




00 inkefalonia general ad 300X250