Κων/νος Σπυράκος: «Επισκευές στις βλάβες ΜΟΝΟ μετά από μελέτη Πολιτικού Μηχανικού»

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 28 Ιανουαρίου 2014 17:51

Κων/νος Σπυράκος: «Επισκευές στις βλάβες ΜΟΝΟ μετά από μελέτη Πολιτικού Μηχανικού»

Ο καθηγητής αντισεισμικών κατασκευών στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και διευθυντής του Εργαστηρίου Αντισεισμικής Τεχνολογίας του Ε.Μ.Π. Κων/νος Σπυράκος, βρέθηκε στην Κεφαλονιά και επιθεώρησε αρκετά σπίτια που υπέστησαν ζημιές από τον ισχυρό σεισμό της Κυριακής. Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής

Ο κ. Σπυράκος μιλώντας στο inkefalonia.gr τονίζει πως οι επισκευές στα σπίτια πρέπει απαραίτητα να γίνουν μόνο μετά από μελέτη Πολιτικού Μηχανικού:
«Υπάρχουν βλάβες οι οποίες είναι από πολύ σοβαρές στην περιοχή κοντά στο επίκεντρο του σεισμού που είναι η Παλική και λιγότερες στις υπόλοιπες περιοχές .

Οι βλάβες που υπάρχουν πρέπει να επισκευαστούν, διότι οι μετασεισμοί και ένας ισχυρός σεισμός στο μέλλον μπορεί να προκαλέσουν πολύ μεγαλύτερες βλάβες. Θα πρέπει ωστόσο όλες οι επισκευές να γίνουν μετά από μελέτη και επίβλεψη Πολιτικού Μηχανικού και όχι με εμπειροτέχνες, οι οποίοι δεν πραγματοποιούν τις επισκευές με την γνώση που έχει ο πολιτικός μηχανικός. Άλλωστε πολλές από τις βλάβες που έχουν συμβεί οφείλονται σε κακοτεχνίες».


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250