Ετοιμάζεται ακτοπλοϊκή σύνδεση της Σάμης με Πάτρα και Ιταλία ;

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 10 Ιανουαρίου 2014 14:05

Ετοιμάζεται ακτοπλοϊκή σύνδεση της Σάμης με Πάτρα και Ιταλία ;

Έντονη φημολογία έχει αναπτυχθεί τον τελευταίο καιρό σχετικά με την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Κεφαλονιάς με την Ιταλία.

Σύμφωνα με όσα ακούγονται,  Κεφαλονίτης εφοπλιστής που δραστηριοποιείται στο εξωτερικό  επιδιώκει τη σύνδεση δια θαλάσσης της Κεφαλονιάς με τη γειτονική χώρα με ενδιάμεσο σταθμό την Πάτρα, και ενδεχομένως και την Ηγουμενίτσα.

Ο στόχος διπλός. Να εξυπηρετηθούν οι επιβάτες από και προς Ιταλία ενώ πιθανολογείται ότι θα επιχειρηθεί και η απευθείας σύνδεση από την Σάμη στην Πάτρα και αντίστροφα, λύνοντας έστω και προσωρινά ένα πρόβλημα σε όσους σήμερα χρειάζεται να κάνουν ένα πολύωρο ταξίδι μέσω Κυλλήνης για να μεταφερθούν στην Αχαϊκή πρωτεύουσα, μετά τη διακοπή των δρομολογίων του «Επτάνησος».

Το επιβατηγό πλοίο το οποίο θα μπει στη γραμμή αυτή την περίοδο βρίσκεται σε Ναυπηγεία της Τουρκίας όπου εκτελούνται εκτεταμένες εργασίες επισκευής και αναμένεται να υποβάλει αίτημα δρομολόγησης τους προσέχεις δυο μήνες ώστε να προλάβει την έναρξη της τουριστικής περιόδου.

Μένει να δούμε αν θα επιβεβαωθεί η φημολογία. Σε κάθε περίπτωση, η ανάγκη σταθερής ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Σάμης με την Πάτρα είναι επιτακτική.

Χρήστος Λαμπράκης




00 inkefalonia general ad 300X250