Μηνιαία δραστηριότητα της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Ιονίων Νήσων

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 07 Ιανουαρίου 2014 15:12

Μηνιαία δραστηριότητα της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Ιονίων Νήσων

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο σχεδιασμός που αφορούσε την προστασία της εμπορικής δραστηριότητας και την ασφάλεια των νησιών, κατά την εορταστική περίοδοΣυνελήφθησαν συνολικά (184) άτομα, ενώ εξιχνιάστηκαν (61) υποθέσεις που αφορούσαν την εξάρθρωση κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, την εξιχνίαση ληστείας και κλοπών καθώς και άλλων αδικημάτων Με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών, σχετικά με τα αποτελέσματα της αστυνομικής ανταπόκρισης, δημοσιοποιούνται από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, στοιχεία που αφορούν τον Δεκέμβριο 2013 και περιλαμβάνουν το σύνολο των συλλήψεων στις Αστυνομικές Διευθύνσεις Κέρκυρας, Ζακύνθου, Κεφαλονιάς και Λευκάδας καθώς και τις σημαντικότερες υποθέσεις που εξιχνιάστηκαν.

Ιδιαίτερα για την εορταστική περίοδο, η δέσμη μέτρων που εφαρμόστηκε , είχε κυρίως προληπτικό προσανατολισμό με στόχο την θωράκιση της ασφάλειας της εμπορικής δραστηριότητας, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε περιοχής.

Αναλυτικά:
1. Συνελήφθησαν συνολικά (184) άτομα, από τα οποία (107) στην Κέρκυρα, (19) στη Ζάκυνθο, (50) στην Κεφαλονιά και (8) στην Λευκάδα.

2. Εξιχνιάστηκαν συνολικά (61) υποθέσεις από τις οποίες ξεχωρίζουν:

Σημαντικά είναι και τα στοιχεία των κατασχέσεων που ακολούθησαν τις συλλήψεις και τις εξιχνιάσεις υποθέσεων καθώς μέσα σε ένα μήνα κατασχέθηκαν ποσότητες κάνναβης, κοκαΐνης καθώς και άλλων «σκληρών» ναρκωτικών ουσιών.

Ενδεικτικά κατασχέθηκαν τα ακόλουθα:

Κ Κάνναβη 322,8 γραμμάρια
Ηρωίνη 1 121,3 γραμμάρια
Κοκαΐνη 25,8 γραμμάρια
Δισκία ναρκωτικών 13
Μαχαίρια/ γκλοπ 3
Κυνηγετικά όπλα 8
Φυσίγγια 26 26
Πιστόλια-περίστροφα 1 1
Κροτίδες 47 47
Πλαστοί ψηφιακοί δίσκοι 572 cd και 389 dvd
Χρηματικό ποσό 7 725 ευρώ
Προϊόντα παραεμπορίου 1500

3. Επιπλέον κατά την συγκρότηση συνεργείων αντιμετώπισης παραβατικότητας βεβαιώθηκαν:

• (92) παραβάσεις σε καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος

Υπενθυμίζονται ενδεικτικά, σημαντικές υποθέσεις που εξιχνιάστηκαν κατά την εξεταζόμενη περίοδο και αφορούσαν :

• Την σύλληψη στις (06.12.2013), στο πλαίσιο επιχείρησης του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Κέρκυρας, ενός 30χρονου ημεδαπού και μίας 24χρονης ημεδαπής, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και της παράνομης οπλοκατοχής. Κατασχέθηκαν 58 γραμμάρια ηρωίνης και 26 γραμμάρια κοκαΐνης περίπου, καθώς και ένα επιβατικό αυτοκίνητο.

• Την σύλληψη στις (10.12.2013), από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αργοστολίου, τριών ημεδαπών ρομά ηλικίας 13,28 και 35 ετών για κλοπές κατ' εξακολούθηση σε οικίες στο Αργοστόλι Κεφαλονιάς, καθώς και μίας 41χρονης ημεδαπής ρομά μητέρα της 13χρονης για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου. Εξιχνιάστηκαν συνολικά επτά περιπτώσεις κλοπών και κατασχέθηκαν χρυσαφικά, χρήματα και ένας φορητός υπολογιστής, τα οποία βρέθηκαν στην κατοχή τους.

• Τον εντοπισμό στις (18.12.2013), καταστήματος-καφετέριας, στην πόλη της Κέρκυρας στο οποίο έπαιζαν φρουτάκια μέσω του διαδικτύου. Συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κέρκυρας, η προσωρινά υπεύθυνη λειτουργίας και μια ακόμη υπάλληλος του καταστήματος καθώς και ένας παίκτης. Κατασχέθηκαν δεκαπέντε ηλεκτρονικοί υπολογιστές, χρήματα, πέντε κάμερες, 42 τράπουλες καθώς και μία μεταλλική βαλίτσα με 788 μάρκες.

• Την σύλληψη στις (18.12.2013), κατά την διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης του Τμήματος Ασφαλείας Αργοστολίου, ημεδαπού για διακίνηση και κατοχή κάνναβης στην Ιθάκη. Κατασχέθηκαν 250 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, ένα κινητό τηλέφωνο και ένα dvd με οδηγίες χρήσης ναρκωτικών ουσιών.

• Τον εντοπισμό στις (22.12.2013), ύστερα από συστηματικές έρευνες της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κέρκυρας, των δραστών ληστείας σε βάρος 30χρονου υπηκόου Πακιστάν, στην Κέρκυρα. Πρόκειται για τρεις (3) ημεδαπούς ρομά, οι οποίοι με την χρήση βίας του αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 480 ευρώ.

• Την σύλληψη στις (24.12.2013), στο πλαίσιο επιχείρησης της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κέρκυρας, Ουκρανής ιδιοκτήτριας καφετέριας-μπαρ στην Κέρκυρα, διότι προωθούσε στην πορνεία αλλοδαπή υπήκοο Νιγηρίας.

• Τον εντοπισμό στις (28.12.2013), κατά την διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης του Τμήματος Ασφαλείας Αργοστολίου, προσωρινά υπεύθυνου λειτουργίας καφενείου στην Κεφαλονιά, καθώς και πέντε παικτών διότι έπαιζαν «ΕΙΚΟΣΙ ΕΝΑ». Κατασχέθηκαν τριάντα δύο τραπουλόχαρτα καθώς και το χρηματικό ποσό των 275 ευρώ.




00 inkefalonia general ad 300X250