Μάγεψε ο σαξοφωνίστας Φοίβος Μποζάς στην παρουσίαση του δίσκου του (Εικόνες/VIDEO)

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 31 Δεκεμβρίου 2013 02:41

Μάγεψε ο σαξοφωνίστας Φοίβος Μποζάς στην παρουσίαση του δίσκου του (Εικόνες/VIDEO)

Τον πρώτο του δίσκο με τίτλο «FIVOS BOZAS – anaplus» παρουσίασε χθες ο σαξοφωνίστας Φοίβος Μποζάς καταχειροκροτούμενος από το κοινό που βρέθηκε στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου «Ο Κέφαλος» να στηρίξει το νεαρό καλλιτέχνη στα πρώτα του δισκογραφικά βήματα.

Ο δίσκος αποτελείται από δώδεκα μελωδικές συνθέσεις με το ηχόχρωμα του σαξοφώνου να ταξιδεύει τον ακροατή , σε σύνθεση του ιδίου αλλά και μια παραδοσιακή, το διαχρονικό «Τζιβαέρι»  που «ξυπνά» τις μνήμες του νόστου και της ξενιτιάς.

Σύμφωνα με το δημιουργό, οι μουσικές επιρροές γι’ αυτή τη δουλειά είναι ο μουσικοσυνθέτης Θάνος Μικρούτσικος –για τον οποίο έχει αφιερώσει και ένα τραγούδι από το δίσκο- και οι παγκόσμια καταξιωμένοι σαξοφωνίστες Kenny G και Jan Garbarek.

Μεγάλο ρόλο στην ολοκλήρωση του δίσκου διαδραμάτισε ο Γρηγόρης Βλαχούλης, ο οποίος συνόδευσε επί σκηνής σε ορισμένα κομμάτια τον Φοίβο, και είχε την πλήρη επιμέλεια της παραγωγής του.

Το μέλλον για το Φοίβο διαγράφεται λαμπρό και σίγουρα αξίζει την στήριξη όλων, καθώς,  η  μουσική του «πρόταση» είναι πολλά υποσχόμενη.

Ο δίσκος διατίθεται στην Κεφαλονιά από το φωτογραφείο «Πετράτος», στο Λιθόστρωτο και ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα της δισκογραφικής εταιρείας «Protasis», από εδώ και εδώ.

Χρήστος Λαμπράκης

VIDEO με αποσπάσματα από την παρουσίαση

https://youtu.be/xxNz_hwFloE

Παρακάτω εικόνες