Επίσκεψη Σαμαρειτών στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Αργοστολίου

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου 2013 19:01

Επίσκεψη Σαμαρειτών στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Αργοστολίου

Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων που διεξάγει το 4ο Δημοτικό Σχολείο Αργοστολίου με σκοπό την πληροφόρηση , ενημέρωση μαθητών και εκπαιδευτικών για σύγχρονα κοινωνικά και εκπαιδευτικά ζητήματα που απασχολούν όλους καθώς και τη διασύνδεση σχολείου και κοινωνίας , την Τρίτη 17-12 , το Σώμα Ελλήνων Σαμαρειτών προσκλήθηκε , ώστε να γνωστοποιηθούν τα ιδεώδη και η προσφορά τους , ειδικά σε μια εποχή πολιτιστικής και οικονομικής κρίσης .

Οι αρχηγοί κ. Μαλαματή Τζώνου και ο κ. Στέφανος Κουνάδης , μαζί με τους εθελοντές παρουσίασαν τη κρίσιμη σημασία της αλληλεγγύης στην καθημερινότητα μας και της προσφοράς χωρίς όρια και διακρίσεις . Η κ. Τζώνου προσέλκυσε το ενδιαφέρον μας με τις γνώσεις και τις διευκρινίσεις για το σημαντικό ανθρωπιστικό ρόλο του Ερυθρού Σταυρού και της προσφοράς των Σαμαρειτών . Ο κ. Κουνάδης κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον μας κάνοντας μια επίδειξη πρώτων βοηθειών και αναφερόμενος στα συχνά κοινά λάθη μας ενεργοποίησε μαθητές και εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν με τις απορίες τους .
Οι συναντήσεις μας θα συνεχιστούν με σκοπό την καλλιέργεια της αλληλεγγύης και της προσφοράς ως στάσης ζωής , αλλά και με σεμινάρια στους εκπαιδευτικούς του σχολείου για αντιμετώπιση ατυχημάτων στο σχολικό χώρο .
Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως τους Σαμαρείτες του νησιού μας που με προθυμία μας διέθεσαν το χρόνο και τις γνώσεις τους .
Ευχόμαστε Καλές Γιορτές , Ευτυχισμένο , Δημιουργικό και Αλληλέγγυο το 2014.
Ο Σύλλογος Διδασκόντων και
Η διευθύντρια
Υβόννη Αλυσανδράτου




00 inkefalonia general ad 300X250