Σοφία Λουκέρη: «Γιατί παραιτήθηκα»

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 24 Απριλίου 2012 09:12

Σοφία Λουκέρη: «Γιατί παραιτήθηκα»

Μετά από εκατοντάδες τηλεφωνήματα που δεχθήκαμε οι συνεργάτες μου και εγώ τις τελευταίες ημέρες αισθάνομαι την ανάγκη να κάνω γνωστές τις θέσεις μου ως προς την παραίτηση μου από το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας Κεφαλονιάς & Ιθάκης.

Θέλω να τονίσω ότι σε όλη την πολιτική μου πορεία προσπάθησα να είμαι άνθρωπος της προσφοράς και όχι της απαίτησης. Οι εκλογικές νίκες & ήττες είναι μέρος της πολιτικής και ο πολιτικός κατά τη γνώμη μου πρέπει να ξέρει να διαχειρίζεται και τις δύο καταστάσεις με στόχο ΜΟΝΟ τη προσφορά και την αλληλεγγύη ακόμα και ανάμεσα στους συνυποψηφίους του. Η πολιτική για μένα δεν είναι ανταγωνισμός είναι μεγαλοψυχία, υπομονή και προσφορά. Ο εκβιασμός ή άλλες ανορθόδοξοι μέθοδοι είναι μακριά από εμένα και φυσικά δεν είναι τα όπλα μου για την όποια εκλογική αναμέτρηση. Ο σεβασμός προς τα θεσμικά όργανα του κόμματος μου, η αξιοπρέπεια και η ειλικρίνεια αποτελούν όμως στοιχεία της προσωπικότητας μου και δεν τα διαπραγματεύομαι.

Η παραίτηση μου λοιπόν δεν ήταν προϊόν φόβου, εκβιασμού ή ολιγοψυχίας. Ήταν απόρροια αλληλεγγύης και σεβασμού προς τους συνυποψηφίους μου. Έτσι λοιπόν δεν θα ήταν δυνατό για μένα να είμαι υποψήφια σε διάστημα 5 ημερών σε 2 ψηφοδέλτια του ίδιου κόμματος με διαφορετικούς συνυποψήφιους.

-Δεν παραιτήθηκα όμως από τους αγώνες μου για το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας

-Δεν παραιτούμαι από την ιδέα της νίκης της ΝΔ

-Δεν παραιτούμαι από το όραμα μου για την Κεφαλονιά & την Ιθάκη

Είμαι σταθερά στο κόμμα μου από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου και θα το στηρίξω με όλες μου τις δυνάμεις, ανεξάρτητα από τους λόγους για τους οποίους δεν είμαι υποψήφια.

Θα αγωνιστώ έτσι ώστε στις 6 Μαϊου ο Αντώνης Σαμαράς να είναι ο νέος Πρωθυπουργός της Ελλάδας & να επαληθεύσει τις προσδοκίες όλων μας.