Εργατικό Κέντρο: Σχόλιο για τα χαράτσια

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 23 Απριλίου 2012 19:24

Εργατικό Κέντρο: Σχόλιο για τα χαράτσια

Χαιρετίζουμε την παλικαρίσια στάση των πολλών εκατοντάδων συναδέλφων και συμπολιτών μας που στήριξαν την πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου ενάντια στα χαράτσι τόσο της ΔΕΗ αλλά και αυτά της ΔΟΥ που προηγήθηκαν !

Πήραμε υπεύθυνα την πρωτοβουλία, και με συνέπεια συνεχίζουμε ακόμα την προσπάθεια αυτή, όταν άλλοι φορείς απλά το εξήγγειλαν στα χαρτιά.

Δεν είπαμε ψέματα σε κανέναν, είπαμε ξεκάθαρα στον κόσμο ότι όσο μεγαλύτερη η ανυπακοή τόσο πιο καλύτερο θα είναι και το αποτέλεσμα! Η φοβέρα και η τρομοκρατία δεν πέρασε, δώσαμε αρκετές μάχες στη ΔΕΗ, τόσο για το χαράτσι, αλλά και για περιπτώσεις δυσκολίας εξόφλησης λογαριασμών, όταν υπήρξε άρνηση για διακανονισμό από την συγκεκριμένη εταιρία.

Καταφέραμε και πήρανε πίσω την εντολή για διακοπή ρεύματος λόγω χαρατσιού, και αυτό ήταν σαφώς μια μεγάλη νίκη για το ταξικό λαϊκό κίνημα συνολικά εδώ στο νησί μας, προσπάθεια την οποία μας την αναγνώρισαν όλοι.

Στο πρώτο χαράτσι της ΔΟΥ το στοίχημα ήταν να το καθυστερήσουμε για όσο γινόταν περισσότερο δεδομένου ότι υπήρξε ανάγκη για τάισμα των τραπεζών με ζεστό χρήμα και το καταφέραμε. Ήταν μια σημαντική νίκη, όταν εκτιμήσαμε ότι δεν υπήρξε άλλο περιθώριο καθυστέρησης, και υπήρξε ο κίνδυνος να πληρώσει και πρόστιμο ο κόσμος, οφείλομε να τους ενημερώσουμε υπεύθυνα για την εξέλιξη αυτή, ώστε όποιος ήθελε να μπορεί να κάνει διακανονισμό.

Η ανακοίνωση που βγάλαμε τον Μάρτη αφορούσε τα χαράτσια της ΔΟΥ και όχι για την ΔΕΗ Α.Ε . Θέλουμε να πιστεύουμε ότι ήταν απλώς θέμα σύγχυσης για κάποια σχόλια που δημοσιεύτηκαν πρόσφατα, και δεν έγιναν κακοπροαίρετα...

Έχουμε πανελλαδικά πείρα από προβοκάτσιες, παραπληροφόρηση, αλλά και γενικά από συκοφάντηση του ταξικού κινήματος. Και τα χαράτσια για μας είναι μια καθαρά πολιτική εντολή του μεγάλου κεφαλαίου και της κυβέρνησης, και όχι απλά μια ακόμη υποχρέωση που προσπάθησαν να την περάσουν στη συνείδηση του κόσμου.

Τέλος θα ήταν άδικο η δύσκολη αυτή γραφειοκρατική διεκπεραίωση που σήκωσαν οι συνάδελφοι μας μήνες τώρα, να σχολιάζεται με "χαρακτηρισμούς καφενείου".

Το Εργατικό Κέντρο δεν θα απολογηθεί στους εκπροσώπους των μεγαλοξενοδόχων

( οι οποίοι εξαιρέθηκαν από το χαράτσι της ΔΕΗ) Πρακτικές που χρησιμοποιούν οι πολιτικοί υπάλληλοι του μεγάλου κεφαλαίου δεν έχουν σχέση με το ταξικό κίνημα.

Όλα αυτά δείχνουν φόβο και αμηχανία της αστικής τάξης και των γραναζιών της. Εμείς την σημαία του αγώνα την σηκώνουμε κάθε μέρα στους τόπους δουλειάς, στους καταπέλτες των πλοίων κόντρα στη μοιρολατρία και τον συμβιβασμό

ΤΟ Δ.Σ