Οι κάτοικοι της Θηνιάς για τις σχεδιαζόμενες αλλαγές στον αυτοδιοικητικό χάρτη του νησιού

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου 2013 10:25

Οι κάτοικοι της Θηνιάς για τις σχεδιαζόμενες αλλαγές στον αυτοδιοικητικό χάρτη του νησιού

Προς: Πρωθυπουργό Κύριο Αντ. Σαμαρά
Αντιπρόεδρο Κύριο Ευάγγελο Βενιζέλο
Υπουργό Εσωτερικών Κύριος Γ. Μιχελάκης
Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Κύριος Γρηγοράκος
Βουλευτή Κεφαλονιάς Κυρία Θεοπεφτάτου Αφροδίτη
Κοιν: Α/ρχη Κύριο Κουρή
Δήμαρχο Κεφαλονιάς Κύριο Παρίση
Δημοτικό Συμβούλιο –Παρατάξεις – Δημοτικοί σύμβουλοι
 
Για εμάς χωρίς εμάς;
Υπόμνημα-ενημέρωση των τοπικών κοινοτήτων(δημοτικά διαμερίσματα της γεωγραφικής περιοχής Θηναίας που απαρτίζονται από τα Δημοτικά διαμερίσματα Ζόλων-Αγκώνα-Νυφίου –Θηναίας και των Πολιτιστικών Συλλόγων.
Διαβάζουμε και πληροφορούμεθα διάφορες περιρρέουσες φήμες για το «σπάσιμο» του Δήμου Κεφαλονιάς σε δύο ή τρεις ή τέσσερις Δήμους.
Πάνω σε αυτό το σενάριο, θα θέλαμε πέρα από το τι γράφεται για την επιτυχία ή αποτυχία του Καλλικράτη, για τα πολιτικά παιχνίδια ή μη ,για τις προσωπικές σκοπιμότητες και απόψεις που πρέπει να συνεκτιμηθούν ,να σας αναφέρουμε και την δική μας θέση και άποψη.
Η γεωγραφική θηναία παραδοσιακά, κοινοτικά και βιωματικά διαμορφώθηκε ως το ακραίο βόρειο τμήμα του Δήμου Αργοστολίου. Έτσι διαμορφώθηκαν οι δεσμοί που την ανέπτυξαν και με αυτές πορεύεται χρόνια τώρα. Ο λόγος που δεν υπήρχαν αντιδράσεις την περίοδο της καποδιστριακής συνένωσης ήταν αυτός, της βιωματικής συνοχής με τον δήμο Αργοστολίου.

Θεωρούμε όμως πως οι πιθανή αναγκαστική μας πρόσδεση στην νέα χωροθέτηση θα μας υποβαθμίσει διότι στην περίπτωση των 2 δήμων θα συνενωθούμε με τον μικρότερο που θα προκύψει . Στην περίπτωση των 3 Δήμων πάλι οι 2 δήμοι θα υπολείπονται του Δήμου Αργοστολίου στον οποίο ήδη ανήκαμε. Θεωρούμε πως η δημιουργία των 4 Δήμων έχει το καλύτερο γεωγραφικό αλλά και πληθυσμιακό καταμερισμό που είναι δικαιότερος και λειτουργικότερος . Δημιουργεί άριστες συνθήκες κοινωνικής συνοχής και οικονομικής ισομέρειας.
Σας γνωρίζουμε πως η Θηνιά μπορεί να ήταν ενταγμένη στην επαρχία Πάλλης ουδέποτε όμως είχε λειτουργική σχέση και διοικητική οντότητα πέραν του Δήμου Αργοστολίου.

Επίσης η Πολιτεία πρέπει να αποδέχεται με σεβασμό αλλά και να εφαρμόζει τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου με την πρόσφατη απόφαση που προτείνει, γνωρίζοντας καλύτερα από τον καθένα τις ιδιαιτερότητες αλλά και την βούληση των πολιτών της.
Οι κάτοικοι της γεωγραφικής περιοχή «Θηναίας», δεν γίνονται «μπαλάκι», ώστε να είναι διατεθειμένοι να αποδεχτούν «αμαχητί» τις όποιες λύσεις και σκοπιμότητες, χωρίς να ληφθεί υπόψη και η δική μας συγκατάθεση για την «μοίρα» μας.
 
Η πρόεδρος Τ.Κ. Θηναίας Πηγή Μουλίνου
Εκπρόσωπος Τ.Κ Αγκώνος Κων/νος Κουλουμπής
Εκπρόσωπος Τ.Κ. Νυφίου Γεώργιος Κουλουμπής
Εκπρόσωπος Τ.Κ. Ζόλων Γεώργιος Απέργης
Πολιτιστικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Κοντογουράτων « Άγιος Παντελεήμων»
Γερολυμάτειος Πολιτιστικός Σύλλογος
Αδελφότητα Πετρικάτων

Ετικέτες: