Το αστυνομικό δελτίο το Νοέμβριο σε Ιόνιο και Κεφαλονιά

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 07 Δεκεμβρίου 2013 08:48

Το αστυνομικό δελτίο το Νοέμβριο σε Ιόνιο και Κεφαλονιά

Μηνιαία δραστηριότητα της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Ιονίων Νήσων

Συνελήφθησαν συνολικά (274) άτομα, ενώ  εξιχνιάστηκαν  (87) υποθέσεις που αφορούσαν την εξάρθρωση κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών , την εξιχνίαση ληστείας και κλοπών καθώς και άλλων αδικημάτων

 

Με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών, σχετικά με τα αποτελέσματα της αστυνομικής ανταπόκρισης, δημοσιοποιούνται από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, στοιχεία που αφορούν τον Νοέμβριο 2013 και περιλαμβάνουν το σύνολο των συλλήψεων στις Αστυνομικές Διευθύνσεις Κέρκυρας, Ζακύνθου, Κεφαλονιάς και Λευκάδας καθώς και τις σημαντικότερες υποθέσεις που εξιχνιάστηκαν.

Αναλυτικά,

  1. Συνελήφθησαν συνολικά (274) άτομα, από τα οποία (153) στην Κέρκυρα, (21) στη Ζάκυνθο, (70) στην Κεφαλονιά και (30) στην Λευκάδα.
  2. Εξιχνιάστηκαν συνολικά(87) υποθέσεις από τις οποίες ξεχωρίζουν:

    Σημαντικά είναι και τα στοιχεία των κατασχέσεων που ακολούθησαν τις συλλήψεις και τις εξιχνιάσεις υποθέσεων καθώς μέσα σε ένα μήνα κατασχέθηκαν  ποσότητες κάνναβης, κοκαΐνης καθώς και άλλων «σκληρών» ναρκωτικών ουσιών.

    Ενδεικτικά κατασχέθηκαν τα ακόλουθα:

    Κάνναβη

    •       55 κιλά και 55 γραμμάρια

    Ηρωίνη

    185 γραμμάρια

    Δενδρύλλια κάνναβης

    4

    Σπόροι κάνναβης

    106

    Δισκία ναρκωτικών

    102

    Λαθραίος καπνός

    75 γραμμάρια

    Μαχαίρια/ γκλοπ

    10

    Κυνηγετικά όπλα

    4

    Πιστόλια-περίστροφα

    3

    Μηχανισμοί εκκένωσης ηλεκτρικής ενέργειας (tazer)

    1

    Σπρέι πιπεριού

    9

    Πλαστοί ψηφιακοί δίσκοι

    175cd και 245 dvd

    Χρηματικό ποσό

    6.405 ευρώ

     

  3. Επιπλέον κατά την συγκρότηση συνεργείων αντιμετώπισης παραβατικότητας  βεβαιώθηκαν:

(148) παραβάσεις σε καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος και

(8) παραβάσεις Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού

 

4. Στο πλαίσιο των ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν για την αντιμετώπιση της μη νόμιμης μετανάστευσης συνελήφθησαν συνολικά (88) παράνομοι μετανάστες διαφόρων εθνικοτήτων.

Υπενθυμίζονται ενδεικτικά, σημαντικές υποθέσεις που εξιχνιάστηκαν κατά την εξεταζόμενη περίοδο και αφορούσαν :

 

  • Την εξάρθρωση στις (02.11.2013) δύο πολυμελών εγκληματικών οργανώσεων οι οποίες δραστηριοποιούνταν τα τελευταία χρόνια, στη συστηματική διακίνηση κυρίως ναρκωτικών στην Κέρκυρα. Συνελήφθησαν, κατά την διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Κέρκυρας, που πραγματοποίησε τις πολύμηνες έρευνες, εννέα (9) κεντρικά στελέχη των οργανώσεων, μεταξύ των οποίων οι δύο αρχηγοί της μιας οργάνωσης. Τα κέρδη των δύο οργανώσεων εκτιμάται ότι αγγίζουν το 1.500.000 ευρώ, ενώ υπολογίζεται ότι από το 2011 διακινήθηκαν συνολικά πάνω από 12 κιλά ηρωίνης και 150 κιλά κάνναβης.
  • Την σύλληψη στις (07.11.2013), στο πλαίσιο επιχείρησης της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.), ημεδαπού για κατοχή κάνναβης και παράνομη οπλοκατοχή στην Κέρκυρα. Κατασχέθηκαν περισσότερα από 6,5 κιλά ακατέργαστης κάνναβης, ένα κυνηγετικό όπλο (μονόκανο) χωρίς άδεια, ένα αεροβόλο όπλο και 27 φυσίγγια.
  • Την σύλληψη στις (11.11.2013) δύο ημεδαπών στην Κεφαλονιά για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κατ’ εξακολούθηση διάρρηξης εμπορικών επιχειρήσεων και κατοχής και πώλησης ηρωίνης. Εξιχνιάστηκαν δέκα διαρρήξεις καταστημάτων και ενός ξενοδοχείου στο Ληξούρι Κεφαλονιάς, ενώ συνολικά κατασχέθηκαν 125 περίπου γραμμάρια ηρωίνης που βρέθηκαν στην κατοχή και των δύο ημεδαπών.
  • Την σύλληψη στις (14.11.2013) ημεδαπού για παράνομη οπλοκατοχή από την Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών Λευκάδας. Κατασχέθηκε ένα περίστροφο, 125 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, ένα μαχαίρι και μια σιδερογροθιά.
  • Τον εντοπισμό στις (25.11.2013) κατά την διάρκεια επιχείρησης του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Κέρκυρας περισσότερων από 47 κιλά κάνναβης στον Κάβο Κέρκυρας. Αναζητείται ένας υπήκοος Αλβανίας, τα στοιχεία του οποίου ταυτοποιήθηκαν, για διακίνηση ναρκωτικών και για παράνομη οπλοκατοχή. Κατασχέθηκαν επίσης οκτώ σπρέι πιπεριού, μία σιδερογροθιά, καθώς και χρήματα.
  •   Την σύλληψη στις (27.11.2013) στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης, ημεδαπού για διακίνηση και κατοχή κάνναβης στη Ζάκυνθο. Κατασχέθηκαν 233 γραμμάρια κάνναβης, χρήματα και δύο ηλεκτρονικές συσκευές.



ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250