Σήμερα εκδικάζεται η διαμάχη τοπικής ιστοσελίδας με το Δήμο Κεφαλονιάς

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 10 Δεκεμβρίου 2013 08:42

Σήμερα εκδικάζεται η διαμάχη τοπικής ιστοσελίδας με το Δήμο Κεφαλονιάς

Στα δικαστήρια οδηγείται σήμερα η διαμάχη της Δημοτικής Αρχής με την ιδιοκτήτρια της τοπικής ιστοσελίδας «Kefaloniapress», κ. Ελένη Χιόνη. Αφορμή για τη δικαστική εμπλοκή των δυο πλευρών στάθηκε  καλοκαιρινή συναυλία , κατά τη διάρκεια της οποίας, σύμφωνα με την ιστοσελίδα, υπήρξε έντονη αποδοκιμασία του Δημάρχου , όταν ο ηθοποιός Γρήγορης Βαλτινός , χάρη αστεϊσμού, ζήτησε , απευθυνόμενος στο κοινό, ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς να επιστρέψει στο θέατρο και το κοινό αναφώνησε «Πάρτον…».. Από την πλευρά του, ο Δήμος υποστηρίζει ότι δεν υπήρξε αποδοκιμασία , αφήνοντας αιχμές για τα δημοσιεύματα της ιστοσελίδας. Λίγες μέρες πριν εκδικασθεί η υπόθεση η ιστοσελίδα ανάρτησε το παρακάτω κείμενο , συνοδευόμενο από Video από τη στιγμή της επίμαχης σκηνής, ενώ λίγες ώρες αργότερα ακολούθησε απάντηση του Δήμου.

Η ανάρτηση της ιστοσελίδας

Χάριν της αλήθειας, για την προστασία της ελευθερίας του τύπου και των δικαιωμάτων των δημοσιογράφων και των πολιτών που δημοσιογραφούν μέσω sites , χωρίς διάθεση ή πρόθεση να θίξουμε τον Δήμαρχο Κεφαλονιάς Αλέξανδρο Παρίση, αναγκαζόμαστε να αναρτήσουμε ερασιτεχνικό βίντεο της συναυλίας για τον Μίκη Θεοδωράκη , χωρίς να επιθυμούμε να το σχολιάσουμε περαιτέρω.

 

Την ερχόμενη εβδομάδα, ημέρα Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013,  εκδικάζεται στο Αργοστόλι η αγωγή του Δήμαρχου Κεφαλονιάς Αλέξανδρου Παρίση σε βάρος του www.kefaloniapress.gr και της διαχειρίστριάς του  Ελένης Δ. Χιόνη.

Στην αγωγή ο Δήμαρχος ζητά να καταβληθούν 100.000 ευρώ επί απειλή προσωπικής κράτησης ενός έτους.    

 Ο Δήμαρχος Αλέξανδρος Παρίσης στην αγωγή του  ισχυρίζεται ότι ψευδώς το www.kefaloniapress.gr ανάρτησε -μετά από  ρεπορτάζ- ότι στις 9/8/2013, αποδοκιμάστηκε στο στάδιο Αργοστολίου κατά την έναρξη συναυλίας αφιερωμένης στον Μίκη Θεοδωράκη, με εκφράσεις «πάρτον – πάρτον». Η συναυλία για τον Μίκη Θεοδωράκη με πολλά απρόοπτα (Klik για να διαβάσετε το ρεπορταζ)

 Στην αγωγή του ο Δήμαρχος  αναφέρει –μεταξύ των άλλων - επί λέξει :

 
 
 
Χάριν της αλήθειας, για την προστασία της ελευθερίας του τύπου και των δικαιωμάτων των δημοσιογράφων και των  πολιτών που δημοσιογραφούν μέσω sites , χωρίς διάθεση ή πρόθεση να θίξουμε τον Δήμαρχο Κεφαλονιάς Αλέξανδρο Παρίση, αναγκαζόμαστε να αναρτήσουμε ερασιτεχνικό βίντεο της εκδήλωσης, χωρίς να επιθυμούμε να το σχολιάσουμε περαιτέρω.

  ( Τα πρόσωπα στο video προστατεύονται με  mosaic λόγω της ειδικής νομοθεσίας για την προστασία των προσωπικών δεδομένων)

https://youtu.be/4cCp7D2gJfA

 Η απάντηση του Δήμου

 

Σε πλήρη απόγνωση ευρισκόμενη προφανώς η ιδιοκτήτρια του kefaloniapress Ελένη Χιόνη, προβαίνει σε μία απέλπιδα και «χοντροκομμένη» προσπάθεια επηρεασμού της Δικαιοσύνης. Ειδικότερα ανήρτησε στην ιστοσελίδα της βίντεο το οποίο υποτίθεται… «πως την δικαιώνει» σε σχέση με τα γνωστά συκοφαντικά δημοσιεύματά της για τη συναυλία για το Μίκη Θεοδωράκη ενώ στην πραγματικότητα το ίδιο αυτό βίντεο δικαιώνει απόλυτα την αγωγή του Δημάρχου Κεφαλλονιάς Αλέξανδρου Παρίση  και επιβεβαιώνει πλήρως το αναλυτικό ιστορικό που έχει περιγραφεί σ΄ αυτήν.

 

Πιο συγκεκριμένα και από το εν λόγω βίντεο αποδεικνύεται ότι ουδέποτε στη συγκεκριμένη συναυλία υπήρξε… «σύσσωμη και επαναλαμβανόμενη από χιλιάδες θεατές λεκτική αποδοκιμασία εις βάρος του Δημάρχου», όπως η ίδια ψευδώς δημοσίευσε , ουδέποτε… «υπήρξαν γεγονότα μαζικών αποδοκιμασιών πρωτοφανή και άνευ προηγουμένου» , όπως η ίδια ψευδώς δημοσίευσε , ουδέποτε… «η τελετή της πλακέτας έληξε όπως όπως»,  όπως η ίδια ψευδώς δημοσίευσε , ουδέποτε…  «ο Δήμαρχος αποχώρησε μόνος του και στενοχωρημένος λόγω των απίστευτων γεγονότων»,  όπως η ίδια ψευδώς δημοσίευσε ,  ουδέποτε… «υπήρξε κραυγή 2500 ανθρώπων εις βάρος του Δημάρχου που… δεν μπόρεσε να την ακούσει». Αντίθετα επιβεβαιώνεται πλήρως η διαστρέβλωση και η αλλοίωση των γεγονότων στην οποία προέβη η κα Χιόνη συνειδητά και συκοφαντικά προκειμένου να σπιλώσει την τιμή και την υπόληψη του Δημάρχου Κεφαλλονιάς. Φωνές τριών ή τεσσάρων ανθρώπων στα πλαίσια ενός ασήμαντου περιστατικού το οποίο δεν αντιλήφθηκε σχεδόν κανείς εξού και ότι κανείς δεν αντέδρασε,  όπως φαίνεται και στο συγκεκριμένο βίντεο, δεν είναι τίποτε άλλο παρά «φύλλο συκής» πίσω από το οποίο δεν μπορεί φυσικά να κρυφτεί η πρωτοφανής και κακόπιστη παραχάραξη της αλήθειας από το γνωστό «παρα- site» της κας Χιόνη. Και φυσικά η αποσπασματική επιλογή τμημάτων της ένδικης αγωγής δεικνύει ότι η κα Χιόνη εμμένει στην οδό της παραπληροφόρησης και της «παρα- δημοσιογραφίας» κι είναι όντως ντροπή να ομιλεί για… «ελευθερία του λόγου και ελευθεροτυπία» διότι οι θεμελιακές αυτές δημοκρατικές έννοιες δεν αφορούν το χαλκείο ψευδών ειδήσεων που έχει «στήσει», όπως θα αποδειχθεί και από την συγκεκριμένη  και από τις υπόλοιπες Δίκες.

Για όλα τα παραπάνω θέματα όπως και για την ουσία του συνόλου της αγωγής του Δημάρχου Κεφαλλονιάς αρμόδια να κρίνει είναι η ελληνική Δικαιοσύνη οπότε δε θα πέσουμε περαιτέρω στην «παγίδα της… διαδικτυακής» δίκης την οποία προσπαθεί να στήσει το kefaloniapress. Δεν υποκύπτουμε σε   τέτοιου είδους πρακτικές υπόλογων δικαστικά   καθώς είναι σαφές ότι  τα ένδικα ζητήματα θα κριθούν με τα εχέγγυα και τη διαδικασία που η Δικαιοσύνη προβλέπει και από εδώ και πέρα θα αφήσουμε το kefaloniapress μόνο του να προσπαθεί απελπισμένα να δημιουργήσει εντυπώσεις με σκοπό την επηρεασμό της κρίσης των Δικαστών. Η πατρίδα μας είναι ευνομούμενη πολιτεία και οι ένδικες διαφορές κρίνονται από τα θεσμικά όργανα οπότε όσοι νομίζουν ότι ένα «παρα- site» μπορεί με «φθηνά τρυκ» να υποκαταστήσει τους θεσμούς  πλανώνται πλάνην οικτράν.  

 




00 inkefalonia general ad 300X250