Στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ βίλες στην Κεφαλονιά

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2013 09:06

φωτο αρχείου

φωτο αρχείου

Σούπερ βίλες σε Μύκονο, Πάρο, Πάτμο και Κεφαλονιά έχει βάλει στο στόχαστρο το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος και ήδη έχει εντοπίσει περιπτώσεις καραμπινάτης φοροδιαφυγής που βγάζουν μάτι. Εννέα ημέρες στη Μύκονο σε σούπερ λουξ βίλα στη διάρκεια της θερινής σεζόν κοστίζουν το… ευτελές ποσό των 38.220 ευρώ, όπως προκύπτει από κράτηση που έκαναν υπάλληλοι του ΣΔΟΕ! Το αφεντικό, όμως, στην απόδειξη που κόβει - αν κοπεί - παραβλέπει ως εκ θαύματος το 38 και την τελεία και κόβει απόδειξη για τα 220 ευρώ.

Αν η καραμπινάτη φοροδιαφυγή σταματούσε εδώ, μάλλον οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ δεν θα παραξενεύονταν. Εχουν συναντήσει πλέον χιλιάδες παρόμοιες περιπτώσεις. Οταν άρχισαν να σκαλίζουν την υπόθεση, διαπίστωσαν ότι ο εν λόγω φορολογούμενος δεν πλήρωνε καν ΕΕΤΗΔΕ, το γνωστό χαράτσι, για τα χιλιάδες τετραγωνικά που είχε χτίσει στη Μύκονο, παρά μόνο για 50 τετραγωνικά όπως προβλεπόταν στην αρχική του άδεια από την πολεοδομία. Για τις πολεοδομικές παραβάσεις το θέμα παραπέμπεται στις αρμόδιες υπηρεσίες, για τις φορολογικές παραβάσεις όμως οι ιδιοκτήτες δεκάδων πολυτελών καταλυμάτων έχουν αρχίσει να χάνουν τον ύπνο τους.

Οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ στις βίλες της χλιδής ξεκίνησαν το καλοκαίρι και είναι σε πλήρη εξέλιξη. Μύκονος, Πάρος, Πάτμος και Κεφαλονιά, στα νησιά δηλαδή που βρίσκονται στην κορυφή των προτιμήσεων Ελλήνων και ξένων με μεγάλα πορτοφόλια, οι πολυτελείς ενοικιαζόμενες βίλες αποτελούν τον νέο «αγαπημένο» στόχο του ΣΔΟΕ και σύντομα αναμένονται ανακοινώσεις αποτελεσμάτων.
Η παγίδα που στήνουν οι ελεγκτές είναι πάρα πολύ απλή. Από τις ειδικές ιστοσελίδες που απευθύνονται σε τουρίστες με πραγματικά μεγάλα πορτοφόλια εντοπίζουν τους υποψήφιους για έλεγχο ιδιοκτήτες πολυτελών καταλυμάτων. Το επόμενο βήμα είναι να εμφανιστούν ως πελάτες με κράτηση μέσω Διαδικτύου. Ετσι έχουν την πλήρη εικόνα για τις χρεώσεις αλλά και για τη διαθεσιμότητα. Το επόμενο βήμα είναι ο επιτόπιος έλεγχος όπου η συντριπτική πλειονότητα τών μέχρι τώρα ελεγχέντων δείχνει το κλασικό: η απόδειξη κρίνεται περιττή.
Ακολουθούν οι βεβαιώσεις των φορολογικών παραβάσεων και των προστίμων αλλά και ο έλεγχος για το κατά πόσο έχει πληρωθεί ΕΕΤΗΔΕ.
«ΤΑ ΝΕΑ» επιχείρησαν να κλείσουν - χωρίς φυσικά να γίνει επιβεβαίωση της κράτησης - μια τέτοια βίλα 4 υπνοδωματίων, με ιδιωτική πισίνα, δίπλα στο κύμα, στη Μύκονο για το διάστημα από 25 έως 31 Οκτωβρίου. Οι τιμές που βρήκαμε ξεκινούσαν από 1.697 λίρες (1.995 ευρώ) έως και 4.157 λίρες (4.886,66 ευρώ) την εβδομάδα, αυτή την περίοδο, προκαλώντας εύλογα ερωτηματικά για το πόσο μπορεί να κοστίζουν τον Δεκαπενταύγουστο.
Αντίστοιχα στην Κεφαλονιά, για τις ίδιες ημερομηνίες, η τιμή φτάνει ακόμα και τα 4.900 ευρώ την εβδομάδα ενώ στην Πάρο βρήκαμε ακόμα πιο φτηνά. Μόλις 1.196 ευρώ για μία εβδομάδα διακοπών σε βίλα δύο υπνοδωματίων με μαγευτική θέα .
 
ΤΑ ΝΕΑ



00 inkefalonia general ad 300X250