Παρέμβαση του Συλλόγου Γονέων του Δημοτικού Κεραμειών στο Δημοτικό Συμβούλιο

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 03 Οκτωβρίου 2013 11:34

Παρέμβαση του Συλλόγου Γονέων του Δημοτικού Κεραμειών στο Δημοτικό Συμβούλιο

Το ΔΣ  του  συλλόγου  μας  διαπιστώνει   - όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος –ότι  τα  προβλήματα στο  χώρο της  εκπαίδευσης   είναι  ακόμη πιο ασφυκτικά.

Κενά εκπαιδευτικών, συμπτύξεις  τμημάτων, μειωμένα κονδύλια για τις λειτουργικές δαπάνες, σχολεία χωρίς συντήρηση, ιατρικές εξετάσεις  με κόστος για τους γονείς  και πλέον μεταφορές  για όλο και λιγότερους μαθητές.

Με πολύ σοβαρό πρόβλημα στις μεταφορές των παιδιών, που φέτος  με την τελευταία κοινή υπουργική απόφαση του Ιουνίου του 2013  στερεί  κι άλλους  πόρους για την εκτέλεσή τους και δίνει  οδηγίες  ακόμα και σε βάρος της ασφάλειας των παιδιών μας:

 Eξαιρεί ακόμη περισσότερα παιδιά από το δικαίωμα της μεταφοράς (για τους μαθητές του Λυκείου φτάνει στα 4 ή 5 χλμ),

Στοιβάζει παιδιά σε λεωφορεία ακόμη και όρθια, παιδιά κάθε ηλικίας (δημοτικού έως Λυκείου) , σε δρομολόγια «αστικής συγκοινωνίας» πλέον, που σημαίνει ότι  το ΚΤΕΛ μπορεί να μεταφέρει οποιονδήποτε επιβάτη θέλει να κάνει χρήση του δρομολογίου.

Προκειμένου να καλυφθούν  όλα τα σχολεία, τα δρομολόγια  έχουν προγραμματιστεί να περνούν από χωριά ακόμα και στις 7.05-7.10΄το πρωί. Τα παιδιά λοιπόν θα πρέπει να ξυπνούν από τις 6.30΄πμ  και ακόμη χειρότερα να φτάνουν  στο σχολείο από τις 7.30΄ πμ, όπου θα παραμένουν  χωρίς  τη μέριμνα των αρμοδίων για φύλαξη  έως την έναρξη των μαθημάτων, οπότε και προσέρχονται οι  δάσκαλοι.

Κανένα από τα παιδιά που δικαιούνται μεταφορά με ταξί δεν μεταφέρεται στο σχολείο, ως σήμερα

Κανένα δρομολόγιο δεν έχει συνοδό.

Στόχος  είναι  η υποχρέωση και η ευθύνη μεταφοράς των μαθητών στα σχολεία να μετακυλιστεί στους  γονείς  με όποιο κόστος (οικονομικό ή και κοινωνικό).

 Η ασφάλεια των παιδιών θυσιάζεται στο έργο της «εξοικονόμησης πόρων» .

Μπαίνει ακόμη ένα εμπόδιο στη μόρφωση των παιδιών μας.

Μας ζητούν πάλι να βάλουμε το χέρι στην τσέπη

ΖΗΤΑΜΕ :  να μην ισχύσει η Κοινή Υπουργική Απόφαση και να εξασφαλιστεί σε όλους τους μαθητές  χωρίς εξαιρέσεις η ασφαλής μεταφορά στο σχολείο με ευθύνη του κράτους και

 ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΑΣΤΕ  στους γονείς του σχολείου μας αλλά και άλλων σχολείων της Κεφαλονιάς, όπου τα προβλήματα είναι ανάλογα και σας καλούμε την Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου 2013 στις 6.00 μμ στο δημοτικό συμβούλιο όπου θα συζητηθεί το θέμα της παιδείας, να κάνουμε γνωστά τα προβλήματά μας και να διεκδικήσουμε τη λύση τους.

Το  ΔΣ του συλλόγου




00 inkefalonia general ad 300X250