Με καθυστέρηση η αφή του Αγίου Φωτός στην Κεφαλονιά (pics)

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 15 Απριλίου 2012 09:21

Με καθυστέρηση η αφή του Αγίου Φωτός στην Κεφαλονιά (pics)

Η προσμονή ήταν μεγάλη, αλλά άξιζε τον κόπο. Ήταν περίπου 12.15 μετά τα μεσάνυχτα όταν το Αγιο Φως κατέφτασε με ειδική πτήση της Πολεμικής Αεροπορίας στην Κεφαλονιά και αφού προγραμματισμένη άφιξη του είχε πάρει παράταση δύο με τρεις φορές (στην αρχή ήταν στις 10 μετά στις 11, στις 11.45 για να φτάσει τελικά λίγο μετά τα μεσάνυχτα).

Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής

Παρόντες στην τελετή αφής, ήταν ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Πέτρος Αλιβιζάτος, ο οποίος μαζί με τον Αρχιμανδρίτη Σπυρίδωνα Πετεινάτο, τον Αντιπεριφερειάρχη Σωτήρη Κουρή, τον αντιδήμαρχο Βαγγέλη Κεκάτο και με δύο Εθελοντές Σαμαρείτες, εισήλθαν στην άτρακτο του Πολεμικού αεροσκάφους για να πάρουν το Φως.

Οι πιλότοι περίμεναν την ασφαλή μεταφορά του Αγίου Φωτός

Μάλιστα, κατά την έξοδο το καντήλι με το Άγιο Φως έσβησε, οι δύο Σαμαρείτες επέστρεψαν πίσω στο αεροσκάφος για να το ξανανάψουν και – προς τιμήν των πιλότων- το αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας δεν αναχώρησε πριν διασφαλιστεί η ασφαλής μεταφορά του Αγίου Φωτός εκτός του Αερολιμένα Κεφαλονιάς!

Στο αεροδρόμιο περίμεναν, ο Γιώργος Κουρής, δεκάδες μοτοσικλετιστές που το μετέφεραν σε όλη την Κεφαλονιά και αρκετοί πιστοί, οι οποίοι πρώτοι έλαβαν το Αγιο Φως.




00 inkefalonia general ad 300X250