Απεργούν σήμερα και αύριο οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2013 09:52

Απεργούν σήμερα και αύριο οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου

Το Δ.Σ. του Σωματείου εργαζομένων του Νοσοκομείου Κεφαλονιάς συμμετέχει στην 48ωρη απεργία στις 18&19/09/13 που κήρυξε η ΠΟΕΔΗΝ & η ΑΔΕΔΥ παλεύοντας για ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ και ενάντια στις διαθεσιμότητες-απολύσεις που θα αποδυναμώσουν ακόμη περισσότερο το νοσοκομείο απ' όσο είναι σήμερα. Καταγγέλλουμε ότι υπάρχουν κατατεθειμένα προγράμματα με ακάλυπτες βάρδιες νοσηλευτικού προσωπικού, οπότε οι διαθεσιμότητες –απολύσεις θα αποτελειώσουν τις δομές υγείας στο νησί μας και οι πολίτες θα μένουν χωρίς υγειονομική περίθαλψη, ενώ το προσωπικό θα ενταχθεί στους 1.500.000 ανέργους, στέλνοντας στον καιάδα αυτούς και τις οικογένειές τους.

Καταδικάζουμε την πολιτική της συγκυβέρνησης, που δυνητικά προσθέτει και άλλους στον αριθμό αυτοκτονιών λόγω κρίσης, και εργαζόμενους που απολύονται και ασθενείς που δεν έχουν να πληρώσουν για να θεραπευτούν, εφόσον από το 2014 το εισιτήριο εισαγωγής στο νοσοκομείο θα γίνει 25 €.

Κοροϊδία είναι και το κουπόνι ελεύθερης πρόσβασης για ανασφάλιστους, το οποίο αφορά μόνο σε 200.000 όταν οι άνεργοι είναι 1.500.000 και θα καλύπτει μόνο 6 επισκέψεις για 2 χρόνια. Τα υπόλοιπα χρόνια θα πρέπει να προεξοφλήσει καθένας ότι δε θα αρρωστήσει ή εάν αρρωστήσει σε αυτό το διάστημα, θα του πουν να πληρώσει από την τσέπη του τη νοσηλεία και τα φάρμακα, αφού το κουπόνι (Voucher) θα καλύπτει μόνο την εξέταση και όχι την περίθαλψη.

Καταγγέλλουμε την αφαίρεση χιλιάδων φαρμάκων από τη λίστα ασφαλιστικής κάλυψης, την ασφαλιστική κάλυψη μόνο για το φθηνότερο γενόσημο φάρμακο, την επιβολή και αύξηση της συμμετοχής των ασφαλισμένων στις εργαστηριακές εξετάσεις, την πληρωμή σε ιδιώτες των αξονικών τομογραφιών εφόσον πολλάκις ο αξονικός τομογράφος του νοσοκομείου, όπως και πολλών άλλων νοσοκομείων, είναι χαλασμένος με αποτέλεσμα να προωθείται η ιδιωτικοποίηση της υγείας και η κατάργηση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα της.

Καταγγέλλουμε τη μη καταβολή των δεδουλευμένων υπερωριών, που αφορά στο Σεπτέμβρη και Οκτώβρη του 2011 αλλά και στον Ιούνιο 2013 και έπειτα, που αντί να αμείβεται το προσωπικό του νοσοκομείου για τις υπηρεσίες του στους ασθενείς , που στηρίζονται στο φιλότιμο του προσωπικού καθώς μόνο αυτό έχει απομείνει γιατί και τα μέσα είναι πενιχρά και αυτό ελλιπές, που παρά τις αλλεπάλληλες μειώσεις των μισθών μένει και από πάνω απλήρωτο.

Συμμετέχουμε στην απεργιακή συγκέντρωση την Τετάρτη 18/09/13 έξω από την πρώην Νομαρχία για να διεκδικήσουμε μαζί με τους εκπαιδευτικούς, γονείς και τα παιδιά μας ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ-ΠΡΟΝΟΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑ για όλους, ενάντια στην πολιτική της ιδιωτικοποίησής τους, που θέλει να καταστήσει τα παιδιά μας αμόρφωτα και εμάς ανήμπορους να αντιδράσουμε.

Ενάντια στη δέσμευση της χώρας μας από την Ε.Ε., το ΔΝΤ και το ΝΑΤΟ, που μας έφτασαν σε αυτήν την τραγική κατάσταση.

Ήρθε η ώρα να δημιουργηθεί ένα ενιαίο μέτωπο ρήξης και ανατροπής για να περάσει ο πλούτος και η εξουσία στα χέρια των εργαζομένων.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                             Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΔΕΛΛΑΠΟΡΤΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ                ΤΣΙΜΑΡΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ




00 inkefalonia general ad 300X250