Τι σχεδιάζει ο ΟΑΕΔ για τους άνεργους

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου 2013 10:24

Τι σχεδιάζει ο ΟΑΕΔ για τους άνεργους

Σε συνέντευξή του στο Capital .gr ο διοικητής του OAEΔ ,μεταξύ άλλων, ανάφερε ότι:

1.Τρία νέα προγράμματα θα «τρέξουν» μέσα στον Σεπτέμβρη. Συγκεκριμένα, οι δύο από τις τρεις δράσεις αφορούν στην επέκταση προγραμμάτων τα οποία κρίθηκαν ως επιτυχή και με βάση τα οποία θα επιδοτηθούν οι προλήψεις 3.200 ανέργων, νέων και πτυχιούχων, καθώς και ατόμων που ανήκουν σε μειονεκτικές ομάδες του πληθυσμού. Η τρίτη δράση θα αφορά στην χορήγηση 10.000 ευρώ, ως ποσό εκκίνησης για τη δημιουργία μικρών, υγιών επιχειρήσεων από 2.000 άνεργους πτυχιούχους.
 2. Θα υλοποιηθεί το πρόγραμμα «Youth Guarantee», το οποίο συνδυάζει μια σειρά δράσεων, όπως: κατάρτιση, απασχόληση και συμβουλευτική, στην οποία θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στη διάρκεια της νέας προγραμματικής περιόδου, και θα προσφέρει ένα συνολικό «πακέτο» 120.000 ευκαιριών ένταξης στην αγορά εργασίας.

3.Τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας θα αποτελέσουν «ανάσα» για 50.000 ανέργους.
Όσοι τοποθετηθούν σε αυτές τις θέσεις, θα έχουν κριθεί με βάση «το πλέον αντικειμενικό σύστημα μοριοδότησης» και τη διαδικασία θα εποπτεύει σε κάθε της βήμα το ΑΣΕΠ.
Μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα, θα δει το φως της δημοσιότηταση μία από τις τέσσερις δημόσιες προσκλήσεις για 10.000 ανέργους υποχρεωτικής εκπαίδευσης.
Παράλληλα, εντός Σεπτεμβρίου αναμένονται 3 νέα προγράμματα επιδοτούμενης απασχόλησης και ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας για 5.200 ανέργους.




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250