«Άξια συγχαρητηρίων η Ληξουριώτισσα εισαγγελέας Γεωργία Αδειλίνη»

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου 2013 07:25

«Άξια συγχαρητηρίων η Ληξουριώτισσα  εισαγγελέας Γεωργία Αδειλίνη»

Μετά τον εισαγγελέα Παύλο Δελλαπόρτα που πρωτοστάτησε στην δίκη Λαμπράκη με την αγόρευσή του, μία άλλη εισαγγελέας ,η Γεωργία Αδειλίνη τίμησε με όσα είπε, στη δίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου, όχι μόνο το αξίωμα της, αλλά και την πατρίδα της. Άρθρο της Ελένης Κουρούκλη Η Ληξουριώτισσα τακτική εισαγγελέας ήταν η πρώτη που πήρε το λόγο στη πολλή σημαντική αυτή δίκη και ήταν πραγματικός καταπέλτης στην έδρα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.  

Πιο συγκεκριμένα η κυρία Αδειλίνη τόνισε ότι ο Άκης Τσοχατζόπουλος «γνώριζε και του ήταν αδιάφορο ότι οι μεγάλες εταιρίες, προμηθεύτριες των όπλων, θα μετακυλούσαν το κόστος των δωροδοκιών στον καταχρεωμένο ελληνικό λαό που τον τίμησε με την ψήφο του». Επίσης εξέφρασε την πεποίθησή της ότι ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας είχε οργανώσει έναν ολόκληρο μηχανισμό που του επέτρεπαν να συγκαλύπτει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ που λαμβάνονταν ως «μίζες».

Χαρακτηριστική ακόμα ήταν η φράση της, η οποία ανέφερε ότι ο Άκης Τσοχατζόπουλος πήρε τόσες πολλές μίζες που έχασε το λογαριασμό «Πήρε τόσες μίζες κύριε Πρόεδρε που ούτε ο ίδιος δεν μπορούσε να υπολογίζει. Πήρε μίζες σε βαλίτσες, σε τσάντες, από λογαριασμούς σε λογαριασμούς, από εταιρείες σε εταιρείες, από άτομο σε άτομο, χέρι με χέρι, κυκλοφορούσαν οι μίζες και επενδύονταν σε ακίνητα και σε πολυτελή ζωή».

Στην πολύκροτη δίκη έγινε αναφορά και στον στενό συνεργάτη του Τσοχατζόπουλου Γιάννη Σμπώκο, τον οποίο ο πρώην υπουργός αναφέρει στις σημειώσεις του ως «bosko». Πιο αναλυτικά η κυρία εισαγγελέας λέει μεταξύ άλλων ότι «Ο επονομαζόμενος και «Βοσκός», που κατάγεται από τα Ανώγεια, όπως ο βοσκός φυλάει τα πρόβατα, αυτός φυλούσε τα χρήματα του πρώην υπουργού». Πρόσθεσε μάλιστα ότι ο Γιάννης Σμπώκος ήταν «άνθρωπος της απολύτου εμπιστοσύνης του υπουργού».

Η κυρία Αδειλίνη μίλησε για την ύπαρξη οικονομικών διαφορών ανάμεσα στους δύο άλλοτε στενούς συνεργάτες. Επικαλούμενη έγγραφα του ίδιου του Άκη Τσοχατζόπουλου αναφέρει ότι ο «Άλλοτε ο πρώην υπουργός ζητάει από τον bosko 10 εκατ. ευρώ και άλλοτε 80 εκατ. ευρώ».
Τα λεγόμενα αυτά της τακτικής εισαγγελέως Γεωργίας Αδειλίνη εξόργισαν τον Άκη Τσοχατζόπουλο, ο οποίος αρνήθηκε γι' ακόμη μια φορά τις κατηγορίες.

Η δίκη τελείωσε με την ενοχή των 17 από τους 19 κατηγορούμενους, ενώ η κ. Αδειλίνη εξέφρασε αμφιβολίες για την ενοχή του επιχειρηματία Παντελή Ζαχαριάδη και του δικηγόρου Σπύρου Χατζηνικολάου των οποίων εισηγήθηκε την απαλλαγή τους.




00 inkefalonia general ad 300X250