Κοινωνική Συμφωνία – Νομαρχιακή Επιτροπή Κεφαλλονιάς-Ιθάκης: Ποιοι είμαστε

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 10 Απριλίου 2012 00:16

Κοινωνική Συμφωνία – Νομαρχιακή Επιτροπή Κεφαλλονιάς-Ιθάκης: Ποιοι είμαστε

Η προσωρινή Νομαρχιακή Επιτροπή της Κεφαλλονιάς και της Ιθάκης της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ συνήλθε σε σώμα την 8η Απριλίου 2012.

Αποτελείται από τους: Βασίλη Αντζουλάτο, Αναστασία Παπαδάτου-Αποστολοπούλου, Παναγή Βλάχο, Νίκο Γόντικα, Τζόγια Κόμητα, Σπύρο Ματιάτο, Γιάννη Ντούκα, Μάγδα Παπαδάτου, Ευφροσύνη Στριγγάρη, Βίκυ Φωκά και Αναΐτ Χρυσάφη, εξέλεξε Γραμματέα Κεφαλλονιάς-Ιθάκης τον Γιάννη Ντούκα και Αναπληρωτή Γραμματέα του Περιφερειακού Συμβουλίου την Μάγδα Παπαδάτου.

Η προσωρινή Ν.Ε. θα συντονίζει τις δραστηριότητες των μελών και των οργανώσεων του κόμματος μέχρι την σύγκλιση του 1ου Συνεδρίου της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ εντός του 2012.

Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ είναι ένα κόμμα που γεννιέται, ως ανάγκη και ως ελπίδα, στα ερείπια του πολιτικοοικονομικού μοντέλου οργάνωσης της ελληνικής κοινωνίας.

Είμαστε ένα κόμμα του Δημοκρατικού Συμμετοχικού Σοσιαλισμού.

Υγεία, Παιδεία, Εργασία, Πολιτισμός είναι αναφαίρετα ανθρώπινα δικαιώματα κάθε λαού, τα οποία υπερασπιζόμαστε.

Στόχος μας: η Κοινωνική και Εθνική Ανασυγκρότηση την οποία φιλοδοξούμε να υπηρετήσουμε με συνέπεια και συνέχεια με τα έργα μας, με τον λόγο μας, με παραδείγματα, με τοπικές, περιφερειακές και εθνικές συμφωνίες.

Εμπνεόμαστε από τους αγώνες του λαού μας και αξιοποιούμε τις διαχρονικά αναγεννητικές δυνάμεις των αξιών και των παραδόσεων του Ελληνισμού.

Δεν είμαστε επαγγελματίες της πολιτικής.

Δεν αποσκοπούμε σε πολιτική καριέρα.

Δεν περιμένουμε να «καθαρίσει το τοπίο», να «ωριμάσουν οι συνθήκες» για να πούμε την γνώμη μας εκ του ασφαλούς.

Συμμετέχουμε ενεργά, με όποιο κόστος, στην ωρίμανση των συνθηκών.

Δεν αφήνουμε τη διαμόρφωση του πολιτικού μέλλοντος στη τύχη, τη συνήθεια, το φόβο, τον πολιτικό εκβιασμό, την απειλή, την ανάγκη και τα συμφέροντα όσων επιμένουν να σχεδιάζουν για εμάς, χωρίς εμάς. Σε όσους κατάντησαν την πολιτική συνώνυμο της διαφθοράς, της διαπλοκής και του ψεύδους.

Αγωνιζόμαστε, μαζί με τις προοδευτικές δυνάμεις της Ευρώπης για μια νέα οικονομική αρχιτεκτονική στην Ε.Ε., για μια Ευρώπη του Σοσιαλισμού, της Ισότητας και της Αδελφότητας μεταξύ των λαών της, μια Ευρώπη πολιτική, πολιτιστική, ηθική υπερδύναμη, στον αγώνα των λαών για ένα κόσμο ισονομίας, δικαιοσύνης και ελευθερίας. Για μια παγκόσμια έννομη τάξη και διεθνείς θεσμούς που θα υπηρετούν, την παγκόσμια ανάπτυξη και όχι την επικυριαρχία των ισχυρών επί των αδυνάτων.

Γνωρίζουμε ότι η Ελλάδα διαθέτει ένα τεράστιο ανεκμετάλλευτο φυσικό πλούτο και παραγωγικές δυνατότητες ικανές να μας καταστήσουν ισότιμους, αξιοσέβαστους, ισχυρούς, εταίρους στην Ε.Ε. Γνωρίζουμε επίσης ότι η Ελλάδα διαθέτει ένα επαρκές επιστημονικό και ανθρώπινο κεφάλαιο ικανό να στηρίξει την αξιοποίηση του εθνικού μας πλούτου και την αναγέννηση της Ελληνικής οικονομίας. Ένα ανθρώπινο δυναμικό, ικανό να αναζωογονήσει την ελληνική επιχειρηματικότητα και να την κατευθύνει σε νέους βιώσιμους κλάδους. Ικανό, για παράδειγμα, να καταστήσει την εκπαίδευση μια, διεθνώς ανταγωνιστική, «βαριά βιομηχανία» για την Ελλάδα.

Ο Ελληνισμός ανά τον κόσμο διαθέτει ζωντανές δυνάμεις, εκτός από τον χώρο της επιχειρηματικότητας και στον χώρο του πνεύματος, της τέχνης, του πολιτισμού, δυνάμεις ικανές να τον καταστήσουν δημιουργικό και χρήσιμο συμμέτοχο στον παγκόσμιο πολιτισμικό διάλογο και το πολιτιστικό γίγνεσθαι.

Υπηρετούμε την επανεκκίνηση της οικονομίας, όχι με τη μετατροπή της χώρας σε αποικία, με την εκχώρηση του εθνικού πλούτου, τη μετανάστευση των Ελλήνων επιστημόνων και την Ασιατικοποίηση του κόστους εργασίας, αλλά με τον επαναπατρισμό των επιστημόνων της διασποράς, τη διασφάλιση του εθνικού πλούτου, την εδραίωση της μικρομεσαίας ελληνικής επιχείρησης και της μεσαίας τάξης, ως θεμελίων της οικονομικής και πολιτικής δημοκρατίας.

Αναγνωρίζουμε ότι το πολιτικό μας σύστημα απεδείχθη καταστροφικό για τη χώρα. Η κατάρρευση του μοντέλου στο οποίο στηρίχθηκε η οργάνωση και η ανάπτυξη της εθνικής και τοπικής μας οικονομίας είναι άρρηκτα και διαλεκτικά δεμένη με το μοντέλο οργάνωσης και λειτουργίας του πολιτικού μας συστήματος και την κατάρρευση του.

Θα ήταν τραγικό λάθος να πιστέψουμε ότι μόνο με τις εκλογές, μόνο με τον αναμενόμενο νέο συσχετισμό δύναμης στη βουλή -όποιος και αν είναι αυτός- τελειώνει ο ρόλος της κοινωνίας στον αναγκαίο αγώνα για την έξοδο από την κρίση, στον αναγκαίο αγώνα αλλαγής του μοντέλου πολιτικής και οικονομικής οργάνωσης της Ελληνικής κοινωνίας.

Η αναγέννηση του πολιτικού μας συστήματος, του αναπτυξιακού μας μοντέλου, των συμμετοχικών θεσμών στο σύνολό τους, του συμμετοχικού ήθους και του συμμετοχικού πολιτισμού, αποτελούν, αναγκαία μέσα και στόχους για την έξοδο της χώρας, τοπικά και εθνικά, από την κρίση.

Για αυτή την αναγέννηση δεν αρκεί η αλλαγή αριθμητικών συσχετισμών στη βουλή, δεν αρκεί η διεκδίκηση, η διαμαρτυρία, η καταγγελία.

Χρειάζεται ένα συγκροτημένο συμμετοχικό κοινωνικό κίνημα.

Ένα κίνημα δημιουργικής αμφισβήτησης και δημιουργικής ανατροπής.

Αυτό υπηρετούμε, αυτό σας καλούμε να υπηρετήσουμε μαζί..

Η προσωρινή Ν.Ε.




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ