Εντυπωσίασε το κοινό η χορευτική εκδήλωση του Συλλόγου «Μπάλλος» (εικόνες / video)

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 26 Ιουλίου 2013 19:30

Εντυπωσίασε το κοινό η χορευτική εκδήλωση του Συλλόγου «Μπάλλος» (εικόνες / video)

Του Χρήστου Λαμπράκη Ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον θέαμα υψηλής αισθητικής είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι παρευρέθηκαν το βράδυ της Κυριακής στον κατάμεστο αύλειο χώρο του Ξενία στην παραδοσιακή χορευτική εκδήλωση που διοργάνωσε ο  πολιτιστικός  Συλλόγος Κρανιάς «Μπάλλος».

Βασικό θέμα της εκδήλωσης που τιτλοφορήθηκε «Τα βάσανα μου τραγουδώ, τον πόνο μου γλεντίζω» ήταν το παραδοσιακό ελληνικό τραγούδι που παραμένει αναλλοίωτο στο χρόνο και συνεχίζει να εκφράζει τους ρυθμούς, τα ακούσματα και τα βήματα της Ελλάδας.

Για περισσότερες από δυο ώρες 145 χορευτές όλων των ηλικιών μας ταξίδεψαν σε κάθε γωνιά της χώρας μας μεταφέροντας με τις άψογες χορευτικές τους επιδόσεις τα πλούσια μουσικοχορευτικά «χρώματα» της πατρίδας μας, αποσπώντας το δυνατό χειροκρότημα του κοινού.

Συγχαρητήρια σε όλους όσους συμμετείχαν ενεργά στη διοργάνωση αλλά και τους χορευτές όπου αγαπούν το παραδοσιακό ελληνικό τραγούδι και σε κάθε τους εμφάνιση δίνουν ένα κομμάτι της ψυχής τους.

Στην εκδήλωση που συνδιοργανώθηκε με την Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλονιάς και την ΚΕΔΗΚΕ,  το παρών έδωσαν η Βουλευτής Κεφαλονιάς κ. Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Σωτήρης Κουρής, ο Δήμαρχος κ. Αλέξανδρος Παρίσης, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΗΚΕ κ. Άγγελος Κωνσταντάκης και Δημοτικοί Σύμβουλοι.

Συντελεστές :

Διδασκαλία χορών – Παρουσίαση : Ελένη Λιναρδάτου – Πεφάνη , Εύη Πεφάνη

Επιμέλεια κειμένων :

Αλίκη Γαλιατσάτου – Γεωργούλη

Αφίσα σκηνικά :

Μαρία Ντεροζάριο

Παρουσίαση κειμένων :

Αλίκη Γαλιατσάτου – Γεωργούλη - Ελένη Λιναρδάτου – Πεφάνη

Παραδοσιακές φορεσιές :

Εργαστήρι παραδοσιακής φορεσιάς Πελαγία Οικονομίδη

 

VIDEO με αποσπάσματα από την εκδήλωση και πιο κάτω εικόνες

Οι εικόνες έχουν αναρτηθεί και στη σελίδα μας στο facebook. Κλικ εδω

https://youtu.be/9DUQo6JK7ps


Ετικέτες:


ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250