Εις μνήμην Αντώνη Τρίτση – Είκοσι χρόνια χωρίς τον σπουδαίο Κεφαλλονίτη πολιτικό

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 07 Απριλίου 2012 15:53

Εις μνήμην Αντώνη Τρίτση – Είκοσι χρόνια χωρίς τον σπουδαίο Κεφαλλονίτη πολιτικό

Οι μεγάλες ιδέες δεν πεθαίνουν ποτέ και τέτοιες είχε πολλές ο αείμνηστος Αντώνης Τρίτσης. Πέρασαν 20 χρόνια από τότε που έφυγε από κοντά μας, ωστόσο η μνήμη του μένει ολοζώντανη στις καρδιές όλων αυτών που τον αγάπησαν και πίστεψαν στο όραμά του.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής

Το inkefalonia βρέθηκε στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών όπου το πρωί τελέστηκε μνημόσυνο στη μνήμη του σπουδαίου Κεφαλλονίτη πολιτικού που σαν σήμερα πριν 20 χρόνια (7 Απριλίου 1992) έφυγε τόσο άδικα και τόσο πρόωρα από κοντά μας σε ηλικία μόλις 55 ετών.

Στενοί συγγενείς του, ο κ. Λεωνίδας Κουρής, ο κ. Ηλίας Μπεριάτος, στενοί συνεργάτες όπως ο τέως δήμαρχος Τρικάλων κ. Κώστας Παπαστεργίου, ο οποίος χαρακτήρισε τον Αντώνη Τρίτση ως τον «Αγιο» της τοπικής αυτοδιοίκησης, μέλη της Αδελφότητας Κεφαλλήνων και Ιθακησίων Πειραιά (Εφη Αλεξάτου), φυσικά μέλη του "Ιδρύματος Αντώνη Τρίτση" που οργάνωσε το μνημόσυνο, αλλά και απλός κόσμος που τον αγάπαγε και συνεχίζει να τον αγαπά, έδωσαν το παρών στο μνημόσυνο.

Η Ήρα Βαλσαμάκη – Ράλλη αντιπρόεδρος του Ιδρύματος Αντώνης Τρίτης δήλωσε για τον σπουδαίο Κεφαλλονίτη πολιτικό:

 4079561

«Ο Αντώνης Τρίτσης υπήρξε μία εξαιρετική φυσιογνωμία και απ' όπου πέρασε άφησε ανάγλυφη την παρουσία και από το υπουργείο Χωροταξίας και περιβάλλοντος και από το Υπουργείο Παιδείας, όπως επίσης και από το Δήμο Αθηναίων. Είχε εξαιρετικά καινοτόμες ιδέες. Είχε ιδέες που προηγούντο τις εποχής του, είχε μία ακαταπόνητη δραστηριότητα και ένα πάθος για την Ελλάδα. Αν ζούμε σήμερα που βιώνουμε αυτή τη φοβερή κρίση, θα ήταν επικεφαλής του λαού να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα και να δοθούν λύσεις. Ζούμε και βλέπουμε ιδέες τις οποίες είχε και που στην αρχή λοιδορήθηκαν εν συνεχεία εφαρμόστηκαν. Ο Αντώνης Τρίτσης λάτρευε την Κεφαλονιά. Πραγματικά δεν υπολόγιζε το πολιτικό κόστος και εφήρμοζε αυτό που θεωρούσε αυτός σωστό. Το ίδρυμα θα κάνει μία σειρά από εκδηλώσεις προς τιμήν του τις οποίες θα επισημοποιήσουμε στο αμέσως επόμενο διάστημα».




00 inkefalonia general ad 300X250