1,75 εκατ. ευρώ στον Δήμο Αργοστολίου για τις πλημμύρες του Φεβρουαρίου

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 03 Μαΐου 2025 13:23

1,75 εκατ. ευρώ στον Δήμο Αργοστολίου για τις πλημμύρες του Φεβρουαρίου

Μέσα σε ιδιαίτερα σύντομο χρονικό διάστημα, μετά τα έντονα και ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την Κεφαλονιά τον Φεβρουάριο του 2025, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ανταποκρίθηκε άμεσα και αποφασιστικά.

Προηγήθηκαν οι απαραίτητες συναντήσεις στο Υπουργείο με τον Δήμαρχο Αργοστολίου κ. Θεόφιλο Μιχαλάτο και άλλους αρμόδιους φορείς, στο πλαίσιο των οποίων επισημάνθηκαν οι προτεραιότητες και οι ανάγκες.

Με συντονισμό και μεθοδικότητα, εγκρίθηκε χρηματοδότηση ύψους 1.750.000 ευρώ προς τον Δήμο Αργοστολίου για την αποκατάσταση των ζημιών στις υποδομές των περιοχών που επλήγησαν.

Η πρόσκληση του Υπουργείου Εσωτερικών, με υπογραφή του Υπουργού κ. Λιβάνιου, ανοίγει τον δρόμο για την υποβολή προτάσεων τεχνικών δελτίων εκ μέρους του Δήμου, στο πλαίσιο του Ειδικού Προγράμματος Φυσικών Καταστροφών – Υποπρόγραμμα Υποδομών ΟΤΑ 2.25, στον Άξονα Προτεραιότητας 2.4: «Πρόληψη & διαχείριση κινδύνων».

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον Υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Κώστα Κατσαφάδο, καθώς και τον Γενικό Γραμματέα Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής κ. Πέτρο Καμπούρη, για τη σημαντική συμβολή τους στο να επιτευχθεί αυτό το αποτέλεσμα.

Όπως αποδείξαμε την προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο, έτσι και τώρα, όλοι οι δήμοι μας υποστηρίζονται ενεργά και θα συνεχίσουν να υποστηρίζονται, με γνώμονα την ενίσχυση της ανθεκτικότητας της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης και τελικούς αποδέκτες τους πολίτες.

Παράλληλα, σύντομα αναμένονται νέες χρηματοδοτήσεις και για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, επίσης στο πλαίσιο αποκατάστασης των ζημιών από τα πρόσφατα ακραία φαινόμενα, συνεχίζοντας το σταθερό έργο μας υπέρ των τοπικών κοινωνιών.

Παναγής Καππάτος

Βουλευτής Κεφαλονιάς & Ιθάκης




336 X 280

16122257999808197650 2

 

 

00 inkefalonia general ad 300X250