ΚΚΕ: Μήνυμα ενίσχυσης έστειλε η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση στο Ληξούρι

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 27 Μαΐου 2024 13:37

ΚΚΕ: Μήνυμα ενίσχυσης έστειλε η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση στο Ληξούρι

ΛΗΞΟΥΡΙ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

Μήνυμα ενίσχυσης του ΚΚΕ έστειλε η κεντρική συγκέντρωση στην πόλη

Σ. Παρίσης: «Η επόμενη μέρα της 9ης Ιουνίου να γίνει πιο φωτεινή με το κόκκινο του ΚΚΕ της ελπίδας και του αγώνα!»

Κάλεσμα με την με την ψήφο του ο λαός να ταρακουνήσει τα νερά του σάπιου συστήματος της φυλακής των λαών, της ΕΕ, στέλνοντας μήνυμα αποδοκιμασίας και αντίστασης, απέναντι σε αυτά που βιώνει καθημερινά στηρίζοντας αποφασιστικά ακόμη περισσότερο το ΚΚΕ, απηύθυνε από την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση στο Ληξούρι της Κεφαλονιάς ο Σωτήρης Παρίσης, μέλος της ΚΕ και γραμματέας της ΕΠ Δυτική Ελλάδας.

Στην κεντρική πλατεία της πόλης, το βράδυ του Σαββάτου, ομιλίες πραγματοποίησαν επίσης, οι υποψήφιες ευρωβουλευτές του ΚΚΕ, Κατερίνα Δεμέτη και Βικτωρία Κούτση, με εργατικό, λαϊκό κόσμο να δίνει το «παρών» στο χώρο παρά και τη βροχή.

Με την ψήφο του λαός πανελλαδικά και στην περιοχή να δείξει ότι δεν ανέχεται την αντιλαϊκή σταθερότητα της ΝΔ, ούτε στις νέες παγίδες που του στήνουν διάφοροι, στο πλαίσιο της ίδιας «σταθερότητας» που για τον λαό σημαίνει αστάθεια, σημείωσε εισαγωγικά ο Σ. Παρίσης, καλώντας τον κάνει «την επόμενη μέρα πιο φωτεινή για τον ίδιο, γιατί το σκοτάδι του πολέμου, της εκμετάλλευσης και της ανέχειας, στο οποίο μας ρίχνουν μέρα με τη μέρα, «σπάει» μόνο με το κόκκινο της ελπίδας και του αγώνα».

Απέναντι στη λογική του μικρότερου κακού!

Τόνισε ότι αυτή η ελπίδα δυνάμωσε για δυνάμωσε το ρεύμα της αμφισβήτησης απέναντι στην κυρίαρχη πολιτική της ΕΕ, της κυβέρνησης και των κομμάτων της, όπως και οι αγώνες του λαού και της νεολαίας, προσθέτοντας: «Αυτό σήμερα το κατανοούν όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι, ξενοδοχοϋπάλληλοι, μικροί επαγγελματίες, αλλά και περισσότεροι νέοι άνθρωποι ανεξάρτητα τι ψήφισαν πέρυσι στις βουλευτικές εκλογές.

Ας αναλογιστεί ο καθένας και η καθεμιά που ψήφισε ΝΔ τον περασμένο Ιούνιο, κάτω από τους ίδιους εκβιασμούς περί κυβερνητικής σταθερότητας και αστάθειας και κάτω από τη γνωστή λογική του μικρότερου κακού: Τελικά λειτούργησε προς το συμφέρον τους;

'Η αποτέλεσε άλλοθι για να εξαπολύσουν μια κανονική επιδρομή στο εισόδημά του και στα δικαιώματά του, προωθώντας πιο αποφασιστικά τις αντιλαϊκές κατευθύνσεις της ΕΕ;

Όπως για παράδειγμα το δικαίωμα στο 8ωρο, που το έκαναν 13ωρο με τον νόμο Γεωργιάδη και με βάση τις ευρωενωσιακές Οδηγίες που κάνουν τον εργάσιμο χρόνο «λάστιχο», στο όνομα της «ανταγωνιστικότητας», δηλαδή στο όνομα των κερδών της μεγάλης εργοδοσίας.

'Η το δικαίωμα στη δημόσια και δωρεάν Εκπαίδευση, που έβαλαν στο στόχαστρο με εκείνον τον κατάπτυστο νόμο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, που προβλέπει πτυχία με τιμοκατάλογο και όχι πτυχία με αξία για όλα τα παιδιά του λαού. Και, βέβαια, και αυτό είναι απολύτως σύμφωνο με την πολιτική της ΕΕ, όπως απάντησε προκλητικά η εκπρόσωπος της Κομισιόν σε σχετική Ερώτηση ευρωβουλευτών του ΚΚΕ».

«Όπως οι φοιτητές για να έρθουν τα πάνω κάτω»

Απέναντι σε όλα αυτά όπως εξήγησε: «Κομισιόν και η κυβέρνηση, πήραν την απάντησή τους από τους φοιτητές, που δήλωσαν και δηλώνουν ότι αυτό το άδικο νομοσχέδιο, όπως και άλλα στο παρελθόν, θα μείνει στα χαρτιά. Το δήλωσαν και με τις μεγάλες κινητοποιήσεις τους τους προηγούμενους μήνες, αλλά και με τη μεγάλη νίκη της παράταξης της ΚΝΕ, της «Πανσπουδαστικής», στις προχθεσινές φοιτητικές εκλογές, όπου αναδείχθηκε ξανά σε πρώτη δύναμη.

Χιλιάδες νέες και νέοι έφτασαν στην κάλπη με το ψηφοδέλτιο της «Πανσπουδαστικής» με το γαρύφαλλο και έστειλαν σαφές μήνυμα αγώνα, μήνυμα συμπόρευσης με τις δυνάμεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.

Και στις 9 Ιούνη, λοιπόν, ας το κάνουμε όπως οι φοιτητές, για να έρθουν τα πάνω κάτω! Να κοκκινίσουν ξανά οι κάλπες και το Ληξούρι να στείλει το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας ακόμη πιο ψηλά, ακόμη και δεύτερο Κόμμα».

Με αισιοδοξία ότι αυτό μπορεί να γίνει, κάλεσε «η αγανάκτηση και το «ως εδώ» που ακούγεται καθημερινά από περισσότερα στόματα να γίνει «τώρα ΚΚΕ»», γιατί  «όντως έφτασε ο κόμπος στο χτένι, και πρέπει και μέσα από την κάλπη να ακουστεί δυνατά το «φτάνει πια!»».

Αναφέρθηκε και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν εργαζόμενοι και λαός καθημερινά, με την ακρίβεια, τους φόρους, τους εργαζόμενους στα ξενοδοχεία κ.α. με τις δουλειές και τα ωράρια «λάστιχο», ενώ καυτηρίασε τη διάλυση του Μαντζαβινάτειου Νοσοκομείου, την έλλειψη πόσιμου νερού, το απαρχαιωμένο και επικίνδυνο οδικό δίκτυο, σε ένα νησί που κυβέρνηση και τα άλλα αστικά κόμματα καφιώνται για το «τουριστικό θαύμα και τα ρεκόρ αφίξεων».

«Ένα θαύμα όμως που αφορά μόνο τους λίγους, τους ξενοδόχους, τους εφοπλιστές και τους tour operator. Ένα θαύμα που δημιουργεί ο ίδιος ο λαός του Ληξιουρίου, οι χιλιάδες ξενοδοχοϋπάλληλοι και εργαζόμενοι στον Τουρισμό, με τον ιδρώτα τους και που για όλους αυτούς αυτό το «θαύμα» γίνεται «γολγοθάς», αφού σημαίνει δουλειά ήλιο με ήλιο, χωρίς ρεπό και αξιοπρεπείς μισθούς», τόνισε, προσθέτοντας: «Γι’ αυτό τώρα είναι η ώρα. Να κάνουμε τη δυσαρέσκεια ψήφο ανατροπής! Να τους ταρακουνήσουμε με ψήφο στο ΚΚΕ!».

Μπροστά και στις κάλπες, και τη σημασία των εκλογών, σημείωσε: «Την επόμενη μέρα η κυβέρνηση της ΝΔ θα το πιάσει από κει που το άφησε, και θα «τρέξει» τα αντιλαϊκά προαπαιτούμενα που συνοδεύουν το Ταμείο Ανάκαμψης.

Αυτό ζητά ο Μητσοτάκης: Αέρα στα πανιά του για να «τρέξει» τις αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις της δεύτερης τετραετίας. Μόνο που έχει περάσει ένας χρόνος από το 41% και πολλοί είναι αυτοί που τώρα δεν ξεγελιούνται, θέλουν να του κόψουν τη φόρα, και καλά θα κάνουν. Και η φόρα στον Μητσοτάκη δεν κόβεται με αυτούς που είναι πρόθυμοι να καλύψουν τις απώλειές του βάζοντας πλάτη στα δύσκολα, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, ο Βελόπουλος και οι υπόλοιποι.

Τη φόρα της ΝΔ μπορεί να την κόψει ο ίδιος ο λαός, με ψήφο στο ΚΚΕ! Γιατί το ΚΚΕ ποτέ δεν υπολόγισε αυτό το 41%, αντίθετα από την πρώτη μέρα οργάνωσε, πρωτοστάτησε στους αγώνες που στρίμωξαν την κυβέρνηση της ΝΔ».

Ισχυρό ΚΚΕ εκεί που παίρνονται οι

αποφάσεις και στους δρόμους του αγώνα!

Επισημαίνοντας ότι οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα με τις κινητοποιήσεις τους όλο το προηγούμενο διάστημα με μπροστάρηδες τους κομμουνιστές ταρακούνησαν την κυβέρνηση εξήγησε πως μόνο έτσι μπορεί να αντιμετωπιστεί και η επόμενη μέρα από την 9η Ιούνη «με δυνατό ΚΚΕ εκεί που παίρνονται οι αποφάσεις, στην ΕΕ, και εκεί που τελικά ανατρέπονται, στον δρόμο του αγώνα», προσθέτοντας:

«Γιατί και εκεί που παίρνονται οι αποφάσεις, στο Ευρωκοινοβούλιο, και εκεί που ανατρέπονται, στους δρόμους του αγώνα, η κυβέρνηση της ΝΔ και τα άλλα κόμματα, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, ήταν απέναντι από τον λαό.

Απέναντι από τον λαό ήταν όταν σε ποσοστό περίπου 70% ψήφιζαν όλοι μαζί τις αντιλαϊκές αποφάσεις, τις Οδηγίες και τους Κανονισμούς της ΕΕ.

Απέναντι από τον λαό ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ με τη συναίνεση που έδιναν στη ΝΔ στη Βουλή και με την υπονόμευση μέσω των δυνάμεών τους στο κίνημα, αλλά και το νέο αγαπημένο παιδί του συστήματος, ο Βελόπουλος, με ανοιχτή πολεμική σε κάθε εργατική - λαϊκή κινητοποίηση, πασπαλισμένη με τον απαραίτητο αντικομμουνισμό. Όλοι τους βρέθηκαν απέναντι και έτσι θα συνεχίσουν».

Κριτήριο ψήφου η στάση κάθε κόμματος

απέναντι στις επικίνδυνες πολεμικές εξελίξεις

Αναφερόμενος και στην επικίνδυνη εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και σχεδιασμούς στην Ουκρανία και τη Μέση Ανατολή, επεσήμανε και ως κριτήριο ψήφου, υπέρ του κόμματος:

«Μόνο το ΚΚΕ μπορεί να σπάει την ομερτά που η κυβέρνηση της ΝΔ και τα άλλα κόμματα ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ θέλουν να επιβάλλουν γύρω από την ακόμα μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας στους επικίνδυνους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ.

Μάλιστα, η κυβέρνηση της ΝΔ και του Μητσοτάκη, που έχει αναλάβει ρόλο πρωτοπαλίκαρου του ΝΑΤΟ, για να υπηρετήσει αυτούς τους σχεδιασμούς, στέλνει στην Ουκρανία συνεχώς πολεμικό υλικό, αποθηκεύει δεκάδες κοντέινερ με επικίνδυνο πολεμικό υλικό σε βάσεις της χώρας μας, δηλαδή γίνεται συνεργός σε εγκλήματα πολέμου. Τέτοια είναι η εγκληματική κατηφόρα που έχει πάρει η κυβέρνηση της ΝΔ.

Την ίδια κατηφόρα έχουν πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και οι υπόλοιποι που δεν βρήκαν μια κουβέντα να πουν για αυτές τις επικίνδυνες εξελίξεις, που βάζουν το λαό μας σε ακόμα πιο μεγάλες περιπέτειες.

Τόνισε σε άλλο σημείο ότι «μόνο το ΚΚΕ και οι ευρωβουλευτές του είναι η σταθερή απάντηση στο όργιο του αντικομμουνισμού, στο ανιστόρητο κατασκεύασμα της θεωρίας των δύο άκρων, που είναι η επίσημη πολιτική της ΕΕ», κάτι που αποτελεί κριτήριο ψήφου και για το λαό του Ληξουρίου που είχε νεκρούς και εκτελεσμένους από τους ναζί εγκληματίες κατά τη γερμανική κατοχή, με την πάλη που έδωσε μέσα από τις γραμμές του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ, της ΕΠΟΝ με το ΚΚΕ μπροστά.

«Να ξεσηκώσουμε κάθε

άνθρωπο παρά τις επιφυλάξεις του»

Κάλεσε να αξιοποιηθεί συνολικά η πείρα του λαού και μπροστά κάλπες στις λίγες μέρες που απομένουν γι’ αυτές, κατέληξε: «Να ξεσηκώσουμε κάθε φίλο, κάθε άνθρωπο που έχει ψηφίσει το ΚΚΕ στο παρελθόν, ή το σκέφτηκε αλλά δεν το έκανε, κάθε άνθρωπο που παρά τις επιφυλάξεις του βλέπει το ΚΚΕ ως τη μόνη δύναμη που μπορεί να ηγηθεί στον αγώνα απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ.

Να σπάσουμε το υποτονικό κλίμα που πάνε να επιβάλουν τα άλλα κόμματα, για να γλιτώσουν την καταδίκη και να στείλουν στην ακίνδυνη αποχή όσους δεν μπορούν να πείσουν!

Τώρα έχουμε πάλι μια μεγάλη ευκαιρία να τους δείξουμε τη δύναμή μας. Γι' αυτό, τώρα ΚΚΕ! Παντού. Μαζικά. Κάνουμε τη νύχτα μέρα με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στο χέρι. Να στείλουμε από την Ελλάδα πανευρωπαϊκό μήνυμα ελπίδας και ενδυνάμωσης των αγώνων, με ένα ακόμα πιο δυνατό ΚΚΕ στην Ελλάδα και την Ευρώπη!».

Με το ΚΚΕ για δυνατό λαό

και την επόμενη μέρα των εκλογών

«Σήμερα όμως αντιμετωπίζουμε έναν πιο σύνθετο εχθρό, ο οποίος  δεν ονομάζεται Αγγλική «Προστασία», ούτε Θεσσαλοί τσιφλικάδες, ούτε τοπική ολιγαρχία του αρχοντολογιού (gentry)», ανέφερε στην παρέμβαση της η Κατερίνα Δεμέτη αναφερόμενη και την ιστορία του τόπου, που αφού στάθηκε και στα ζητήματα του σήμερα και του τι καθημερινά αντιμετωπίζει ο λαός, κατέληξε:

«Εμείς λέμε ΟΧΙ σε όλα αυτά. Με την ψήφο στο ΚΚΕ, μπορούμε να σταθούμε  απέναντι τους. Στην ΕΕ της βαρβαρότητας, στέλνουμε κατάλληλο μήνυμα: Πιο δυνατό ΚΚΕ, πιο µαζικοί αγώνες αντεπίθεσης. Μαζί με το ΚΚΕ στις εκλογές της 9ης Ιουνίου, με τόλμη και αρετή!»

«Στις 9 Ιούνη έχουμε μία επιλογή: Μαύρο σε αυτούς που μας μαυρίζουν τη ζωή σημαίνει κόκκινο στην κάλπη και στους δρόμους του αγώνα!», ανέφερε, μεταξύ άλλων, από την πλευρά της η Βικτωρία Κούτση, προσθέτοντας:

«Γιατί μόνο το ΚΚΕ είναι ο ιδεολογικός και πολιτικός αντίπαλος της ΕΕ, του συστήματος της εκμετάλλευσης, του κράτους και των κυβερνήσεων που το υπηρετούν.

Αποκαλύπτει τον διαχρονικά αντιδραστικό χαρακτήρα της ΕΕ: ότι όχι μόνο δεν είναι το “κοινό σπίτι” των λαών της Ευρώπης, αλλά η “φυλακή” της εκμετάλλευσης, των λόμπι, της φτώχειας, των πολέμων, της προσφυγιάς. Γιατί ήταν, είναι και θα είναι ένωση καπιταλιστικών κρατών και μονοπωλιακών ομίλων, που επιτίθεται στις ανάγκες και τα δικαιώματα των λαών. Και ούτε αλλάζει, ούτε φτιασιδώνεται, ούτε στράβωσε για να την ισιώσουμε. Όσο πάει γίνεται και χειρότερη.

Γιατί μόνο με την ψήφο στο ΚΚΕ θα πιάσει τόπο η δικαιολογημένη αγανάκτηση, η διάθεση για τιμωρία στην πολιτική της ΝΔ και των υπόλοιπων χορηγών της. Γιατί μόνο η ψήφος στο ΚΚΕ δεν θα παρερμηνευτεί, δεν θα τους δώσει “λευκή επιταγή». 

Εκ του γραφείου Τύπου 

937fb1ef 6228 4024 b14f b28000e72abc1555ede5 aecd 4b4d b651 676f072dec84ee275ac4 3e73 4940 9c4f 0013aa358acf


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250