Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κεφαλληνίας και Ιθάκης

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 22 Μαΐου 2024 16:35

Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κεφαλληνίας και Ιθάκης

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κεφαλληνίας και Ιθάκης, συμμετέχοντας στην επικοινωνιακή δράση του ΥΠ.ΠΟ. «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές», διοργανώνει στο πλαίσιο του εορτασμού για το 2024 την παρακάτω δράση:

Σάββατο, 25 Μαΐου 2024 «Περίπατος στον αρχαιολογικό χώρο του Κάστρου Αγίου Γεωργίου Παλικής» Περίπατος, σε συνεργασία με τον Δήμο Ληξουρίου, με ενημέρωση από αρχαιολόγους της ΕΦ.Α. Κεφαλληνίας και Ιθάκης (Ελένη Παπαφλωράτου και Ευφροσύνη Τζανετάτου) στον αρχαιολογικό χώρο του Κάστρου Αγίου Γεωργίου Παλικής. Η περιήγηση θα ξεκινήσει στον λόφο του Αγίου Γεωργίου, στην κορυφή του οποίου βρίσκονται τα κατάλοιπα βυζαντινών και μεταβυζαντινών ναών και κτιρίων, όπως και σχολείου του 19ου αι.

Θα ακολουθήσει περίπατος στον λόφο του Αγίου Αντωνίου, όπου το κοινό θα επισκεφθεί τους μυκηναϊκούς τάφους και ναό μεταβυζαντινών χρόνων. Η δράση απευθύνεται σε όλες τις ηλικιακές ομάδες κοινού και θα πλαισιώνεται από διάφορες εκπαιδευτικές δημιουργικές δραστηριότητες για τους μικρούς μας φίλους.

Ώρα εκδήλωσης: 10:30

Σημεία συνάντησης: α) Πλατεία Ληξουρίου, στην παραλία (κιόσκι του Φέρυ) για μετάβαση με λεωφορείο από το Ληξούρι στο «Κάστρο Αγίου Γεωργίου» Παλικής. Ώρα αναχώρησης λεωφορείου: 10:00

β) Είσοδος του περιπατητικού μονοπατιού στο λόφο Αγίου Γεωργίου Παλικής (μεταξύ οικισμών Ριφίου και Παρισάτων) ή εναλλακτικά πλατεία Μονοπολάτων. Ώρα συνάντησης: 10:30

Απαραίτητος εξοπλισμός: νερό, καπέλο, κατάλληλη ένδυση και υπόδηση.

Ο Δήμος Ληξουρίου θα προσφέρει κέρασμα

Η συμμετοχή στη δράση είναι δωρεάν

111111.PNG

 




00 inkefalonia general ad 300X250