Ιόνιο Πανεπιστήμιο: Eπιτυχής υλοποίηση εκπαιδευτικής εκδρομής φοιτητών του Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 21 Απριλίου 2024 15:49

Ιόνιο Πανεπιστήμιο: Eπιτυχής υλοποίηση εκπαιδευτικής εκδρομής φοιτητών του Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων

Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων Σχολή Περιβάλλοντος Ιόνιο Πανεπιστήμιο

Στα πλαίσια του μαθήματος Αμπελουργία και Προϊόντα Αμπέλου, στις 18 Απριλίου 2024 πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική εκδρομή για τους φοιτητές του μαθήματος στο Κτήμα-Οινοποιείο Χαριτάτου, που εδρεύει στα Μονοπωλάτα Ληξουρίου Κεφαλονιάς με συνοδούς τους διδάσκοντες Ειρ. Κατσαλήρου (Επ. Καθηγήτρια), Α. Γεράκη (Ακ. Υπότροφο) και Αθ. Φράγκο (Υπ. Διδάκτορα).

     Οι φοιτητές ενημερώθηκαν εκτενώς για την καλλιέργεια και τις φροντίδες των φυτών αμπέλου, τη διατήρηση των τοπικών ποικιλιών και της βιοποικιλότητας, τη διαδικασία παραγωγής ποιοτικών σταφυλιών με φιλικές προς το περιβάλλον μεθόδους, τη σημασία της τοπικότητας στην παραγωγή ιδιαίτερων προϊόντων, τη διαδικασία και τα στάδια οινοποίησης, αλλά και για τα οφέλη της ήπιας κατανάλωσης ποιοτικού κρασιού. Η εμπειρία ολοκληρώθηκε με τη γευσιγνωσία ένα υπέροχου μοσχάτου στο τέλος της ξενάγησης.

Ευχαριστούμε θερμά τον κύριο Χαρίτο Χαριτάτο για τη διεξοδική ξενάγηση στον αμπελώνα, το οινοποιείο, τον περιβάλλοντα χώρο με την προσεισμική κατοικία και τα πολυάριθμα είδη αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών και δένδρων, καθώς και στην υπέροχη αυλή που διαθέτει για μαθήματα γευσιγνωσίας.

Τέλος, ευχαριστούμε το ταξιδιωτικό γραφείο Kouloumpis Travel για την άριστη συνεργασία και τον ευγενικό οδηγό κύριο Κουλουμπή, που μας μετέφερε με ασφάλεια.

Φοιτητές και διδάσκοντες

του Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων

ions22

ionns1




00 inkefalonia general ad 300X250