Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεφαλληνίας: Δράσεις Επαγγελματικού Προσανατολισμού στην Ιθάκη

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 20 Απριλίου 2024 13:02

Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεφαλληνίας: Δράσεις Επαγγελματικού Προσανατολισμού στην Ιθάκη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΔΕ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ

ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΙΘΑΚΗ (14-15/4/2024)

Το Σαββατοκύριακο της 14ης και 15ης Απριλίου 2024 στην Ιθάκη διεξήχθησαν επιτυχώς οι Δράσεις Επαγγελματικού Προσανατολισμού, που διοργανώθηκαν από το Εργαστήριο Συμβουλευτικής Επιστήμης και Επαγγελματικής Σταδιοδρομίας του Παιδαγωγικού Τμήματος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Υλοποιήθηκαν υπό την αιγίδα του Δήμου Ιθάκης και με τη συνδρομή της Δ.Δ.Ε. Κεφαλληνίας, με τη συμμετοχή του Υπεύθυνου Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού, Δημήτρη Ζαβιτσιάνου.

Στις εκδηλώσεις συμμετείχαν γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές από διάφορες βαθμίδες εκπαίδευσης. Οι γονείς είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν παρουσιάσεις και να συζητήσουν σχετικά με την υποστήριξη των παιδιών τους στην προετοιμασία της σταδιοδρομίας τους.

Οι μαθητές της Γ΄ τάξης του Γυμνασίου συμμετείχαν σε εργαστήριο που εξέτασε τους τύπους προσωπικότητας και τη σχέση τους με τις επαγγελματικές επιλογές.

Οι μαθητές των Β΄ και Γ΄ τάξεων του Γενικού και Επαγγελματικού Λυκείου συμμετείχαν σε εργαστήρια που εστίασαν στην ανάπτυξη επαγγελματικών δεξιοτήτων και στην πληροφόρηση για σχολές και επιστημονικά πεδία/ τομείς. Επιπλέον, διοργανώθηκε ενημερωτική δράση για τους μαθητές και γονείς της Γ΄ Γυμνασίου σχετικά με τις εκπαιδευτικές επιλογές μετά την ολοκλήρωση του Γυμνασίου και τα βήματα για το σχεδιασμό της σταδιοδρομίας των μαθητών.

Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με σεμινάρια για τους εκπαιδευτικούς, προκειμένου να αποκτήσουν εργαλεία υποστήριξης των μαθητών τους στον επαγγελματικό τους προσανατολισμό. Η συμμετοχή ήταν ενεργή και η αλληλεπίδραση μεταξύ όλων των εμπλεκομένων ήταν εποικοδομητική.

Το διήμερο προσέφερε πολύτιμα οφέλη για όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, συμβάλλοντας στην ευαισθητοποίηση των συμμετεχόντων στην αναγκαιότητα του Επαγγελματικού Προσανατολισμού για τις εκπαδευτικές και επαγγελματικές επιλογές των μαθητών μας.

Ο Υπεύθυνος Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού

Δημήτρης Ζαβιτσιάνος




00 inkefalonia general ad 300X250