Π. Καππάτος: ''Οι υπηρεσίες υγείας δεν είναι πολυτέλεια, αλλά αυτονόητο δικαίωμα για κάθε πολίτη''

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 12 Απριλίου 2024 14:48

Π. Καππάτος: ''Οι υπηρεσίες υγείας δεν είναι πολυτέλεια, αλλά αυτονόητο δικαίωμα για κάθε πολίτη''

Αναρτηση απο τον Βουλευτή Κεφαλονιάς και Ιθάκης Παναγή Καππάτο 

Τοποθετήθηκα με ομιλία στην Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων επί του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Υγείας με το τίτλο: «Δράσεις δημόσιας υγείας – Ρυθμίσεις για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας».

Η πρωτοβουλία αυτή έρχεται σε μια εποχή κρίσιμη για τη δημόσια υγεία, η οποία δοκιμάστηκε ανεπανόρθωτα από την πανδημία του COVID-19.

Το νομοσχέδιο αποτελεί καρπό εντατικής δουλειάς και αφοσίωσης της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, με στόχο τη συνεχή βελτίωση και ενδυνάμωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας (Ε.Σ.Υ.). Η πρωταρχική επιδίωξη είναι η απρόσκοπτη πρόσβαση όλων των πολιτών σε ποιοτική υγειονομική φροντίδα, ανεξάρτητα από οικονομική ή άλλη κατάσταση.

Ένας από τους πυλώνες του νομοσχεδίου είναι η ενίσχυση της δυνατότητας των ιατρών του Ε.Σ.Υ. να ασκούν ιδιωτικό έργο, βελτιώνοντας έτσι την ποιότητα των υπηρεσιών υγείας. Επίσης, δίνεται έμφαση στον εξορθολογισμό των φαρμακευτικών δαπανών για τη διασφάλιση της οικονομικής βιωσιμότητας του συστήματος.

dddf

Σημαντική είναι και η αναγνώριση της ανάγκης για ολοκληρωμένη πρόσβαση σε εργαστηριακή παρακολούθηση για τους οροθετικούς ασθενείς, καθώς και η επέκταση των συμβάσεων για τον ορολογικό έλεγχο στις δωρεές αίματος. Αυτές οι ρυθμίσεις συμβάλλουν στη διασφάλιση υψηλών προτύπων στην υγειονομική φροντίδα και στην προστασία της δημόσιας υγείας.

Με την υλοποίηση αυτών των δράσεων και την ενίσχυση των υποδομών μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, στοχεύουμε στην οικοδόμηση ενός μοντέρνου και ασφαλούς συστήματος δημόσιας υγείας.

Στην ομιλία μου στάθηκα σε μία ακόμη σημαντική εξέλιξη, στον διαγωνισμό 8.000.000 ευρώ που ολοκληρώθηκε για την ολική κτιριακή ανακαίνιση και την αλλαγή του μηχανολογικού εξοπλισμού του Γ.Ν Κεφαλονιάς μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης. Αυτό το έργο, θα υπογραφεί εντός των επόμενων ημερών με την ανάδοχο κοινοπραξία και θα ενισχύσει περαιτέρω τις υποδομές υγείας στην περιοχή, διασφαλίζοντας πως οι πολίτες μας λαμβάνουν την ποιότητα φροντίδας που αξίζουν.

Καταγράφοντας περαιτέρω τη δέσμευσή μας προς την υγεία, τόνισα ότι δεν μπορούμε να παραβλέψουμε την ανακατασκευή του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (Τ.Ε.Π) του Γ.Ν. Κεφαλονιάς που ολοκληρώθηκε τον Μάιο του 2023, χάρη στη γενναιοδωρία του κληροδοτήματος Βεργωτή. Ένα έργο που έρχεται να ωφελήσει το σύνολο της κοινωνίας και τον δημόσιο τομέα υγείας

Είμαι βαθιά πεπεισμένος ότι το νομοσχέδιο αυτό αποτελεί ένα βασικό βήμα προς το μέλλον, όπου η υγεία δεν θα είναι πλέον πολυτέλεια, αλλά ένα αυτονόητο δικαίωμα για κάθε πολίτη.

Παρακολουθήστε ολόκληρη την τοποθέτησή μου στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://t.ly/hU6T0

Παναγής Καππάτος

Βουλευτής Κεφαλονιάς & Ιθάκης




00 inkefalonia general ad 300X250