Ο Νικόλας Φαραντούρης απαντά γιατί επέλεξε να είναι υποψήφιος Ευρωβουλευτής και σχολιάζει σκωπτικά το έργο Αργοστολίου - Πόρου

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 03 Απριλίου 2024 19:17

Ο Νικόλας Φαραντούρης απαντά γιατί επέλεξε να είναι υποψήφιος Ευρωβουλευτής και σχολιάζει σκωπτικά το έργο Αργοστολίου - Πόρου

Στον ραδιοφωνικό σταθμό COSMOS 96,5  στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η θέα» με τους  δημοσιογράφους Δημήτρη Αλοίζο και Σπυριδούλα Αναλυτή, φιλοξενήθηκε ο Φαραντούρης Νικόλαος Καθηγητής Ευρωπαϊκού Δικαίου & Δικαίου Ενέργειας με αφορμή τις προκριματικές εκλογές της 14ης Απριλίου για την κατάρτιση του Ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Ο κ. Φαραντούρης αφού σχολίασε αρχικά την αναφορά του ίδιου του Πρωθυπουργού από το βήμα της Βουλής  στο πρόσωπο του ως υποψήφιου ευρωβουλευτή που ζητάει την παραίτηση της κυβέρνησης επικαλούμενος την Ευρωπαία Εισαγγελέα, ανέφερε ότι επί 3 μέρες ζητούσαν την εξαίρεση του από τις προκριματικές διαδικασίες: « Προφανώς κάτι ξέρουν, ανησυχούν για την συμμετοχή μου στα ευρωψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ και καλά κάνουν κι ανησυχούν. Είμαι λοιπόν στην ευχάριστη θέση και επισήμως να διεκδικώ την ψήφο των συμπατριωτών μου μέσα από τις προκριματικές διαδικασίες που θα προηγηθούν βεβαίως, αλλά και μέσα από την εκλογική διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη με κατάληξη την 7η Ιουνίου 2024. Είναι κάτι που με συγκινεί η εκπροσώπηση του τόπου μου στο κέντρο λήψης των αποφάσεων. Είμαι καθηγητής του Ευρωπαϊκού Δικαίου25 χρόνια σε Πανεπιστήμια στην Ελλάδα και το εξωτερικό, είμαι δικηγόρος 25 χρόνια στην Ελλάδα και το εξωτερικό, είμαι Κεφαλονίτης ορκισμένος, πιστεύω ότι μπορώ να προσφέρω στον τόπο μου και στο νησί μας , τα νησιά μας , αλλά και στην χώρα μου μέσα από τα κέντρα λήψης των αποφάσεων. Το πολιτικό μου ντεμπούτο το ξεκίνησα από την πατρίδα μου την Κεφαλονιά, ήταν προσωπική μου επιλογή να κατέβω στην δύσκολη μονοεδρική της πατρίδας μου και θέλω να ευχαριστήσω ολόθερμα τους συμπατριώτες μου που με τίμησαν με την ψήφο τους. Είμαι κομμάτι της Κεφαλονιάς, εδώ είναι η ψυχή μου, το βιός μου, η επιχειρηματική μου δραστηριότητα, οι τάφοι των γονέων μου, το πατρικό μου σπίτι και εδώ θα παραμείνει η σκέψη μου. Οι Βρυξέλες όμως είναι το κέντρο λήψης των αποφάσεων  και ο μοχλός που μπορεί να ξεκλειδώσει για την πατρίδα μου την ιδιαίτερη και όλη τη χώρα, αυτό το παραπάνω που δεν μπορεί να συμβεί αυτές τις εποχές και μ αυτές τις συνθήκες ».

Στην συνέχεια ο κ Φαραντούρης αναφέρθηκε στην διαδικασία των προκριματικών εκλογών, ήτοι , θα στηθούν κάλπες στις εκλογικές περιφέρειες της χώρας  όπου τα μέλη  του κόμματος θα επιλέξουν την τελική λίστα του ψηφοδελτίου ( θα περάσει και αυτός από την ίδια διαδικασία, παρότι σύμβουλος του προέδρου στην εκλογική περιφέρεια Αττικής). Στις Ευρωεκλογές του Ιουνίου, οι υποψήφιοι του Ευρωψηφοδελτίου, θα απευθύνονται σε όλη την Ελλάδα: « Εάν με το καλό όλα πάνε καλά και τιμηθώ από όλους τους συμπατριώτες μου σε όλη τη Ελλάδα και ιδιαίτερα στην Κεφαλονιά, θα είναι ιδιαίτερη τιμή για μένα να εκπροσωπήσω του συμπατριώτες μου σε όλη την Ελλάδα μέσα από την Κεφαλονίτικη ιδιότητα, παρουσία και καταγωγή μου».

Χαρακτήρισε επίσης τις υποψηφιότητες της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων εξαιρετικές και ενημέρωσε λεπτομερώς πως οι φίλοι και τα μέλη του κόμματος θα ψηφίσουν για τους ήδη προτεινόμενους υποψήφιους σε κάθε εκλογική περιφέρεια   στις 14 Απριλίου για την ανάδειξη των τελικών υποψηφίων που θα καταρτίσουν το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Κλείνοντας επεσήμανε: « Είναι προφανές ότι οι Ευρωεκλογές αφορούν ευρύτερα πράγματα και ευρύτερα διακυβεύματα και εύχομαι και  ελπίζω οι συμπατριώτες μου ακόμα και αυτοί που μπορεί να έχουν κάποιες επιφυλάξεις ιδεολογικές, πολιτικές με τον χώρο στον οποίο ανήκω να μου δώσουν δύναμη με την εμπιστοσύνη τους.

Να έρθουν στην κάλπη και να σκεφτούν ότι αξίζει τον κόπο να τιμήσουν με την εμπιστοσύνη τους έναν συντοπίτη τους, έτσι ώστε στο κέντρο λήψης των αποφάσεων και η Κεφαλονιά και η Ιθάκη να έχουνε την παρουσία που τους αξίζει.

Και ακόμη και πράγματα που τους υποσχέθηκαν και προφανώς δεν πρόκειται να γίνουν στο νησί, να μπορούν να κινητοποιηθούν περισσότερο και να υλοποιηθούν ενδεχομένως και ακόμη ποιο πάνω στο κέντρο λήψης των αποφάσεων στις Βρυξέλες, με όλα αυτά τα προγράμματα που από εκεί έρχονται. Μία σοβαρή και στιβαρή παρουσία εκεί, μπορεί να ξεκολλήσει πράγματα που υπό άλλες συνθήκες θα έκαναν αιώνες να ξεκολλήσουν. Τα γνωρίζω όλα αυτά 25 χρόνια και με την συνεχή παρουσία μου και εδώ και εκεί και με αυτό τον τρόπο θα μπορέσουμε τα ζητήματα της καθημερινότητας και του νησιού μας κα όλα όσα μας έχουνε πληγώσει και τον τελευταίο καιρό, όσα ήταν και στο πρόγραμμα μου το προεκλογικό , νοσοκομεία, υποδομές, οδικά δίκτυα.

Μαθαίνω ότι οι προεκλογικές υποσχέσεις για τον Πόρο-Αργοστόλι πάνε περίπατο, δεν υπάρχουν τα κονδύλια , δεν έχουν ενταχθεί, δεν μπορούμε να βρούμε τον Πρωθυπουργό, δεν είναι πολύ σημαντικό για να τον ενοχλήσουμε τον ηγεμόνα μας, ακούω κάτι τέτοια, αλλά εν πάση περιπτώσει  με μια Κεφαλλονίτικη δυνατή παρουσία και φωνή στις Βρυξέλες, πολλά πράγματα θα μπορέσουν πιο εύκολα να υλοποιηθούν».

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης.   




00 inkefalonia general ad 300X250