Ευχαριστήρια ανακοίνωση Γυµνασίου Αγίας Θέκλης

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 24 Μαρτίου 2024 09:04

Ευχαριστήρια ανακοίνωση Γυµνασίου Αγίας Θέκλης

Ευχαριστήρια ανακοίνωση Γυµνασίου Αγίας Θέκλης Με αφορµή την εκπαιδευτική επίσκεψη του σχολείου µας, του Γυµνασίου Αγίας Θέκλης, το οποίο συµµετείχε στη µαθητική δράση, «Ήλιος, Γη και Φύση», στο πλαίσιο του Τοπικού Θεµατικού Δικτύου «Γεωπάρκο Κεφαλονιάς και Ιθάκης: Φύση και Πολιτισµός», 

Την Πέµπτη 21 Μαρτίου 2024, µε αφορµή την Παγκόσµια Ηµέρα Δασοπονίας, θα θέλαµε να εκφράσουµε τις ευχαριστίες µας στην Ionian Sea Ferries και πιο συγκεκριµένα, στον κο Κατσαΐτη Γεράσιµο, τον πρόεδρο της Ionian Sea Ferries, που για άλλη µία φορά έδωσε την ευκαιρία στους µαθητές και τις µαθήτριες του σχολείου µας, αλλά και στους καθηγητές και στις καθηγήτριες συνοδούς να µεταβούν δωρεάν στο Αργοστόλι.

Επίσης, θα θέλαµε να ευχαριστήσουµε τον καπετάνιο του πλοίου, κο Λαδά Διονύσιο ο οποίος κατόπιν αιτήµατός µας υποδέχτηκε µε µεγάλη χαρά τα παιδιά στη γέφυρα του πλοίου, απάντησε σε όλες τους τις απορίες, τους ανέλυσε τη λειτουργία των οργάνων του πλοίου που εξασφαλίζουν την εύπλοιά του, τους µίλησε και για τις ναυτικές σπουδές, αλλά και για τις προοπτικές του ναυτικού επαγγέλµατος στη σύγχρονη εποχή, λόγω της συµµετοχής του σχολείου µας στα Προγράµµατα Σχολικών Δραστηριοτήτων και πιο συγκεκριµένα, στο Πρόγραµµα Αγωγής Σταδιοδροµίας, αλλά και στο εκπαιδευτικό πρόγραµµα «Υιοθεσία Πλοίου».

Επιπρόσθετα, µε αφορµή την παγκόσµια ηµέρα Δασοπονίας, η Διεύθυνση Δευτεροβάθµιας Εκπαίδευσης Κεφαλληνίας διά της Υπεύθυνης Σχολικών Δραστηριοτήτων και της Υπεύθυνης Ε.Κ.Φ.Ε. Κεφαλονιάς και Ιθάκης, σε συνεργασία µε τον Σύµβουλο Εκπαίδευσης Φυσικών Επιστηµών ΠΕ04, τη Μονάδα Διαχείρισης Εθνικών Πάρκων Ζακύνθου, Αίνου και Προστατευόµενων Περιοχών Ιονίων Νήσων-Παράρτηµα Αργοστολίου και το Κ.Ε.ΠΕ.Α. Ιθάκης διοργάνωσαν περιβαλλοντική δράση για µαθητικές οµάδες, που συµµετέχουν στο Τοπικό Θεµατικό Δίκτυο «Γεωπάρκο Κεφαλονιάς και Ιθάκης: Φύση και Πολιτισµός», την Πέµπτη 21 Μαρτίου 2024 στο Περιβαλλοντικό Κέντρο Κουτάβου, µε θέµα «Ήλιος, Γη και Φύση».

Οι µαθητές και οι µαθήτριες είχαν την ευκαιρία να υλοποιήσουν ένα περιβαλλοντικό µονοπάτι µε σταθµούς εργασίας και, µέσα από µία σειρά εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων µε θεµατολογία από το Γεωπάρκο Κεφαλονιάς και Ιθάκης, πέτυχαν να παρατηρήσουν, να ανακαλύψουν, να παίξουν και να δηµιουργήσουν!

Ειδικότερα, οι µαθητές και οι µαθήτριες ακολούθησαν ένα περιβαλλοντικό µονοπάτι µε σταθµούς εργασίας και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων και είχαν την ευκαιρία να παρατηρήσουν τον ήλιο και την ορνιθοπανίδα, να παίξουν το παιχνίδι των απολιθωµάτων του Γεωπάρκου, να ανακαλύψουν τα είδη των φυτών της περιοχής, αξιοποιώντας την εφαρµογή plantnet-plant identification -που πρέπει όλοι και όλες να έχουν στο κινητό τους!-, να φτιάξουν µε τον κο Πολίτη, τον Σύµβουλο Εκπαίδευσης Φυσικών Επιστηµών ΠΕ04, πλούσια Φυτολόγια, να δηµιουργήσουν εικαστικές συνθέσεις από φυσικά υλικά, µε τη βοήθεια της κας Σκιαδαρέση, της Υπεύθυνης Σχολικών Δραστηριοτήτων, αλλά και να κάνουν πειράµατα µε το νερό, υπό την καθοδήγηση της κας Μαγουλά, της Υπεύθυνης Ε.Κ.Φ.Ε. Κεφαλονιάς και Ιθάκης.

Σας ευχαριστούµε πολύ για την εξαιρετική οργάνωση, τη θερµή φιλοξενία, τη συµµετοχή σε τόσο πρωτότυπες και δηµιουργικές δραστηριότητες, τη µοναδική ευκαιρία να µάθουµε, να ψυχαγωγηθούµε, να ευαισθητοποιηθούµε για την προστασία του περιβάλλοντος και ελπίζουµε σύντοµα να ξανασυναντηθούµε, για να συµµετάσχουµε σε τόσο γόνιµες δράσεις! Με εκτίµηση, Παπαδιονυσίου Φωτεινή Διευθύντρια Γυµνασίου Αγίας Θέκλης Και Σύλλογος Διδασκόντων Γυµνασίου Αγίας Θέκλης




00 inkefalonia general ad 300X250