Συνάντηση μελών νέας ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Κεφαλονιάς και Ιθάκης με τον Δήμαρχο Σάμης

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 11 Μαρτίου 2024 18:00

Συνάντηση μελών νέας ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Κεφαλονιάς και Ιθάκης με τον Δήμαρχο Σάμης

Στο πλαίσιο των συναντήσεων της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥ.ΡΙΖ.Α-ΠΣ Κεφαλονιάς και Ιθάκης με τους Αυτοδιοικητικούς Φορείς των Νησιών μας πραγματοποιήθηκε η πρώτη εξ αυτών με το Δήμαρχο Σάμης κ. Παναγή Δρακουλόγκωνα.

Η συζήτηση με τον Δήμαρχο Σάμης εστιάστηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος σε ότι αφορά στις υποδομές, την ενέργεια και την έλλειψη προσωπικού.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στα εξής:

  • Το νέο Νόμο για την εκμίσθωση των παραλιών από την ΕΤΑΔ, ο οποίος πέραν των πολλών ζητημάτων για τα οποία κρίνεται, αφαιρεί ουσιαστικές αρμοδιότητες από την Τοπική Αυτοδιοίκηση χωρίς να έχει προηγηθεί σχετικός διάλογος.
  • Στην αδυναμία των Δήμων από 1ης Ιανουαρίου 2025 να ανταπεξέλθουν στο ενεργειακό τους κόστος, καθόσον η διαφορά στο ποσό της ανταποδοτικότητας μέσω της ΔΕΗ δεν μπορεί να καλυφθεί από ιδίους πόρους και θα πρέπει να αντιμετωπιστεί ώστε να μην μετακυληθεί στους δημότες.
  • Στην ανάγκη νέας αυξημένης χρηματοδότησης για την αντιπλημμυρική προστασία της Αγίας Ευφημίας, καθόσον οι προηγούμενες δημοπρατήσεις έχουν καταστεί άγονες.
  • Στην ανάγκη χρηματοδότησης εκ νέου του οδικού άξονα Καραβόμυλος - Αγία Ευφημία.
  • Στην ανάγκη χρηματοδότησης των μελετών για την ύδρευση στο σύνολο του Δήμου, ο οποίος αντιμετωπίζει χρόνιο πρόβλημα με τις πηγές της υδροδότησής του.
  • Στην ανάγκη ενίσχυσης του Δήμου με προσωπικό μέσω ΑΣΕΠ εκτός των συνηθισμένων διαδικασιών προσλήψεων ειδικά στον τομέα των Τεχνικών Υπηρεσιών.

Στην συζήτηση παρέστησαν ο Γραμματέας της Ν.Ε. Αριστοτέλης Μπατιστάτος και οι υπεύθυνοι για θέματα Πολιτισμού και Τουρισμού Γιώργος Κιούρτσης και Παντελής Ιωαννίδης αντίστοιχα. Ο κύκλος των συζητήσεων με τους Δημάρχους των Δήμων μας και τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης των Νησιών μας θα συνεχιστεί, έτσι ώστε η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥ.ΡΙΖ.Α.– ΠΣ Κεφαλονιάς-Ιθάκης σε συνεργασία με τον Τομέα Τοπικής Αυτοδιοίκησης του κόμματος να συντάξει επίκαιρες ερωτήσεις, οι οποίες θα κατατεθούν το προσεχές διάστημα στη Βουλή των Ελλήνων.

Νομαρχιακς Επιτροπή ΣΥ.ΡΙΖ.Α-ΠΣ Κεφαλονιάς και Ιθάκης


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250