Καππάτος: Συναντήσεις εργασίας με τον Δήμαρχο Ιθάκης Διονύση Στανίτσα

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 02 Μαρτίου 2024 11:56

Καππάτος: Συναντήσεις εργασίας με τον Δήμαρχο Ιθάκης Διονύση Στανίτσα

Χθες πραγματοποιήσαμε μαζί τον Δήμαρχο Ιθάκης Διονύση Στανίτσα παρουσία του δημοτικού συμβούλου Κωνσταντίνου Καραβία συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Θεόδωρο Λιβάνιο προκειμένου να προωθήσουμε το αίτημα για την ενίσχυση του προσωπικού της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Ιθάκης.

Συζητήσαμε για τα προγράμματα του Υπουργείου και τα χρηματοδοτικά εργαλεία που χρειάζονται για να ξεκινήσουν επιπλέον έργα που έχει ανάγκη ο Δήμος Ιθάκης, αλλά και για την πορεία και την διαχείριση των πόρων του προγράμματος ανάπτυξης της τοπικής αυτοδιοίκησης «Αντώνης Τρίτσης».

Στο πλαίσιο της επίσκεψης εργασίας του Δημάρχου Ιθάκης στην Αθήνα, συναντηθήκαμε και με τον Γενικό Γραμματέα Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων κ. Μανώλη Γραφάκο στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, όπου συζητήσαμε για την πορεία εξέλιξης του βιολογικού καθαρισμού και της αποχέτευσης, έργο απαραίτητο για το μέλλον της Ιθάκης που αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2024.

Παράλληλα, συζητήσαμε για το έργο σταθμό για την Ιθάκη που αφορά την ολοκληρωμένη διαχείριση αστικών αποβλήτων και τον σταθμό μεταφόρτωσης και διαχείρισης σκουπιδιών, το οποίο βελτιώνει την καθημερινότητα αναβαθμίζοντας σημαντικά την ποιότητα ζωής των Θιακών συμπολιτών μας.

Συναντηθήκαμε ακόμη και με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Βασίλη Παπαγεωργίου με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης της μελέτης πυροπροστασίας, την οποία είχε εξαγγείλει ο Πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του στην Κεφαλονιά και αναφερθήκαμε στους τρόπους με τους οποίους θα μπορέσει ο Δήμος να ολοκληρώσει την μελέτη αντιπλημμυρικής προστασίας.

Η τοπική ανάπτυξη αποτελεί σημαντικό πυλώνα τόσο για την εθνική πολιτική όσο και για τα νησιά μας.

Σε συνεργασία με τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τους τοπικούς φορείς επιδιώκω να καταφέρνουμε να αξιοποιήσουμε όλους τους τρόπους που έχουμε στη διάθεσή μας ενισχύοντας την Κεφαλονιά και την Ιθάκη μας.

Παναγής Καππάτος

Βουλευτής Κεφαλονιάς & Ιθάκης

 Συναντήσεις Εργασίας




00 inkefalonia general ad 300X250